Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
Orhan Gülaçar
Orhan Gülaçar
VİP ÜYE

9 Eylül İZMİR

Yorum

9 Eylül İZMİR

( 2 kişi )

1

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

57

Okunma

9 Eylül İZMİR

9 Eylül İZMİR

Binbir gece sürer ,
Yakılmış yıkılmış ,
İşgale uğramış bir şehrin travması ..
Binbir yaşanmışlık damlar ,
Şehitlerin gazilerin hatırası !
Hasan Tahsin’in tabancasından ,
Düşmana ilk kurşunu sıkan ,
Kurtuluş savaşının fitilini yakan ,
Kırmızı renkli masa örtülerinden ,
Beyaz renkli perdelerden ,
Ay yıldızlı bayraklar yapıp ,
Evlerinin pencerelerine asan ,
Mustafa Kemal Atatürk’ün
"Ben, bütün İzmir’i İzmirlileri severim;
güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarının da
beni sevdiklerinden eminim " dediği
Vatansever insanların ,
Yaşadığı şehirdir "İzmir !"

Orhan Gülaçar

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

9 eylül izmir Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz 9 eylül izmir şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
9 Eylül İZMİR şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Ferda,ca
Ferda,ca, @ferda-ca
7.11.2025 19:44:13
5 puan verdi
İzmir’in kurtuluşuna ve insanlarının cesaretine adanmış, tarihî ve duygusal bir övgü şiiri.

Tebrikler

Saygılarımla hocam 🧿🙏
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL