İntikam alıp da sonunda pişman olmaktansa, affedip de pişman olmak daha iyidir. cafer b. muhammed
AYSE KAVAK
AYSE KAVAK

Sözlerin limanında

Yorum

Sözlerin limanında

( 8 kişi )

3

Yorum

16

Beğeni

5,0

Puan

300

Okunma

Sözlerin limanında

Sözlerin limanında

Bir kelime aradım, düşmedi dile;
Suskunluğun tam ortasında büyüdü.
Gözler, aynalarla konuşmayı unuttu,

Ses mi kayıp, yoksa duyan mı küstü?

“Sözün Yıkıldığı Yerde”
Taş gibi ağırdı gecenin göğsü,
Ay, ölü bir hatırayı okşar gibiydi
Zaman bir mumdu yanıp tutuştu ,
yanarken ağlayan,;
Eridikçe kendine küskün, sana kinliydi.

Ben yürüdüm içime, ıssız bir patika,
Ne yol belli, ne varılacak yer;
Her adımda bir ben daha sustu,

En sonunda içimde bir çığlık biter…
Ve şiir;
Bir mezar taşı gibi dikilir kalbe,

Okuyana sükût, yazana cehennemdir
belki de.

Ayşe Kavak

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (8)

5.0

100% (8)

Sözlerin limanında Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sözlerin limanında şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sözlerin limanında şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
k.doğanay
k.doğanay, @k-doganay
18.10.2025 13:34:17
5 puan verdi
Şairler şiiri okusunlar diye yazar.
Zevkle okunacak bir şiir olmuş.
Yazanın ellerine sağlık.
Kutlar, selamlarımı sunarım.


Güneşin Kızı Zehra
Güneşin Kızı Zehra, @gunesinkizi1
18.10.2025 13:16:38
5 puan verdi
Bu şiir, sessizlik, içsel yalnızlık ve kaybolmuş sözlerin ağırlığını yoğun bir şekilde hissettiriyor. Duygular, imgeler aracılığıyla derin ve dramatik bir biçimde aktarılmış; “Okuyana sükût, yazana cehennemdir” dizesi, şiirin melankolik ve düşündürücü özünü özetliyor. Tebrikler şairem, dua ile kalın, esen kalın, sevgilerimle.
Sivaslı Remzi
Sivaslı Remzi, @sivasliremzi
18.10.2025 10:08:07
5 puan verdi
En sonunda içimde bir çığlık biter…
Ve şiir;
Bir mezar taşı gibi dikilir kalbe,... Yüreğinize sağlık.. harikaydı. gönül sesiniz daim olsun. sonsuz saygılar..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL