Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
hayrettin şahin(haysah)
hayrettin şahin(haysah)
VİP ÜYE

Aynı güneşin altı

Yorum

Aynı güneşin altı

5

Yorum

18

Beğeni

0,0

Puan

233

Okunma

Aynı güneşin altı

Ne çok yanmışız
Kavrulmuşuz kop koyu
Sanki ağustosdur içimiz
Cehennem gibi azgın
Dikilmiş durmuşuz orta yerde
Sevda sarhoşu olmuşuz
Biraz dargın biraz alıngan hepte vurgun
Kısa bir mola yapmadan

Şimdi susuz gönlüm
Dedikya çokta vurgun
Bakıp duruyorum uzağa
Derdinya aynı gökyüzünün altındayız
Evet evet aynı havayı soluyoruz Güneşimiz aynı
Aynı mısralarda gömülü kalbimiz
Biryanımız yangınyeri diğeryanmız buzul

Gölgesi derin ağaçlar gibiyiz
Kendimizi güneşten koruyan
Yükümüz ağır kulaklarımız sağır
Ne duyan olur bizi nede anlayan
Avazın çıktığı kadar bağır
Kör kuyular sığınaktır yüreğime
Gelip geçen diz çökmesin
Biraz dinlencedeyim sessiz sessiz
Şimdi hiç tadı yok herşey sensiz
20 07 2024 H Şahin

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Aynı güneşin altı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Aynı güneşin altı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Aynı güneşin altı şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
9.10.2025 16:38:17
İçsel bir yanış ve yalnızlık duygusunu derin imgelerle anlatan lirik bir şiir. “Aynı güneşin altı” ifadesiyle hem ortak kaderi hem de kişisel ayrılığı vurguluyor. Dili serbest ama duygusu yoğun; aşkın, yorgunluğun ve sessiz özlemin şiiri. Yüreğinize sağlık, saygı ve selamlarımla, esenlikler dilerim.
Ferda,ca
Ferda,ca, @ferda-ca
8.9.2025 19:06:55
Yoğun bir duygusal yanmayı ve özlemi derin bir şekilde hissettiriyor. Aynı gökyüzü ve güneş altında olmanın verdiği yakınlık hissi ile içsel yalnızlık arasındaki tezat, şiire dramatik bir yoğunluk katıyor. Hem hüzün hem de içsel bir hesaplaşma barındıran, samimi ve duygusal bir anlatım.

Tebrikler

Saygılarımla hocam

paşaoğlu
paşaoğlu, @pasaoglu
8.9.2025 15:23:09
Hayatın verdiği yorgunluk harf harf hece hece dize dize yansımış bu güzel esere kutluyorum selamlar saygılar ☕
Güneşin Kızı Zehra
Güneşin Kızı Zehra, @gunesinkizi1
7.9.2025 18:20:11
Keyifle okudum, yüreğinize ve gönlünüze sağlık
Selam ve saygılarımla hocam.
neneh.
neneh., @neneh-
7.9.2025 18:01:30
Muhteşem!..Üstadı selamlıyorum.Sağlıcakla.Saygıyla.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL