En kolay şey insanın kendisini aldatmasıdır, çünkü bir insan genellikle istediği şeyin gerçek olduğuna inanır.-- demosthenes
Ermanulusoy
Ermanulusoy
@ermanulusoy

AHU GÖZLÜ, NAZLI DİLBER

17 Mart 2025 Pazartesi
Yorum
Şiirgram

AHU GÖZLÜ, NAZLI DİLBER

( 1 kişi )

1

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

43

Okunma

AHU GÖZLÜ, NAZLI DİLBER


Ahu gözlü, nazlı dilber,
Mâh cemalin Ay’a benzer,
Kirpiklerin bir ok olmuş,
Kalem kaşın, yaya benzer

Tatlı, şirin sözlerin var,
Yosun renkli, gözlerin var,
Âşk dolu o bakışların
Daha nice canlar yakar

Yanağında gonca güller,
Kokuyorlar misk-i amber.
Bu dünyada bir eşin yok,
Ancak Melek, sana benzer

Gören âşık olur sana,
Küle döner, yana yana,
Erman daha ne söylesin,
Döndürdün bak bir mecnuna

13.09.2020
Erman Ulusoy/ Kırklareli

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Ahu gözlü, nazlı dilber Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ahu gözlü, nazlı dilber şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
AHU GÖZLÜ, NAZLI DİLBER şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
17.3.2025 11:38:01
5 puan verdi
Güzeldi eser dost, her zaman olduğu gibi
Bizde okuduk, kutladık ve alkışladık yürekten
Gönlüne, ömrüne bereket
Sonsuzluğun sahibine emanet olasın, sağlıcakla kalasın
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.