Gerçeği her zaman savun, anlayan olmasa bile vicdanına karşı hesap vermekten kurtulursun. (herbert george wells)
Mehmet Postallı
Mehmet Postallı
@mehmetpostalli

Bu Turp Başka Turp

29 Ocak 2025 Çarşamba
Yorum
Şiirgram

Bu Turp Başka Turp

( 1 kişi )

2

Yorum

11

Beğeni

5,0

Puan

98

Okunma

Bu Turp Başka Turp

Turp’un en azmanı Amerika’da
Her gün farklı farklı bir nane yiyor.
Panama, Grönland, Gazze, Kanada
Ülkenizi bize terk edin diyor

Kanunmuş, hukukmuş umrunda değil
Deli Dumrul gibi iş, fikir, şekil
Aklına düşene ediyor meyil
Saat başı bir havaya giriyor

Bu çılgın sarı turp dünyaya tehdit
Ne ülke tanıyor, ne had, ne şerit
Evini, yurdunu bize bırak git!
Toplumları gerim gerim geriyor

Bazı devletlere haraç kesiyor
Afet fırtınası gibi esiyor
Barutu soluyup, bomba kusuyor
Mazlumları bölük bölük kırıyor

Allah, şerlerinden halkı saklasın
Bela kuyusunda boğup, paklasın
Hep birbirlerini, vursun, oklasın
Güçsüz milletlere zarar veriyor.

Mehmet Postallı / 2025
Paylaş
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Bu turp başka turp Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bu turp başka turp şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bu Turp Başka Turp şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
mehmetmacit
mehmetmacit, @mehmetmacit
29.1.2025 18:27:22
İnşallah dünyanın başına bela olmaz
Güncel güzel bir şiir tebrik ederim
Gönül Pınarı
Gönül Pınarı, @gonul-pinari
29.1.2025 18:12:39
Tüm Dünyayı tüm masum ve mazlumları bütün zalimlerin şerrinden yüce Rabbim korusun. Allah var gam yok.
Saygılar selamlar.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.