İnsanlar köprü kuracakları yerde, duvar ördükleri için yalnız kalırlar.-- newton
yörük bilgin

Örüntü (Tekrarlan Şekiller)

Yorum

Örüntü (Tekrarlan Şekiller)

0

Yorum

5

Beğeni

0,0

Puan

282

Okunma

Örüntü (Tekrarlan Şekiller)

Doğa kendi kendini tekrarlaya tekrarlaya geliyor
Yaratanın verdiği ayarlarda gideceği yeri görüyor
Örüntülerin kimi büyük kimi küçük oluyoar
Büyükler küçükleri güçlüler zayıfları içine alıyor
Canlılarda doğadaki varlıkların üstüne konuyor

İnsan zihni genellemeleri seviyor
Tekrarlardan estetik güzellik buluyor
Pozitif ilimlerde denklemler kuruyor
Bilinmeyen gerçekler beyinleri örüyor
İnsan beyni doğadan örnek alıyor

Toplumlarda insanlar gibi ruh ve bedenle yaşar
Maziden gelen bağlantılardan koparsa şaşar
Şekil kültür değiştirse de toplum nesline çeker
Birlik olurlarsa kuvvet bulur doğayı yener coşar
İster yöneten ister yönetilen olsun armut dibine düşer

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Örüntü (tekrarlan şekiller) Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Örüntü (tekrarlan şekiller) şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Örüntü (Tekrarlan Şekiller) şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.