CevapŞiirin hikayesini görmek için tıklayın Bu şiir, son yüklenen 63’ncü ve ilk okunacak olan 1’nci şiirdir. Eleştirilere cevap için yazılmıştır. 63 sayısı; evrenle ilgili özel bir sayıdır. Bilimde bir kaynakla ilgili onu yalanlayan, farklı bir kaynak olmadığı müddetçe, o kaynak geçerlidir. Kur’an-ı Kerim de, geçmişten, günümüzden haber veren ve öbür dünyadan da bilgi veren; inananlar ve inanmayanlar içinde geçerliliğini koruyan, koruyacak olan, ilahi, fenni/bilimsel bir kaynaktır.
Kur’an-ı kerim; 7 kat yerden, 7 kat gök, kürsü ve arş katmanlarından; 9 kattan bahseder; Yer ve sema katmanları sayılarının çarpımı; 7×9=63 Hz Peygamberi ve vefatını temsil eder. Evreni Rabbimiz; Resulü için yaratmıştır. İnsanları ve cinleri de kendisine ibadet etmemiz için yaratmıştır. Bizim büyük ticarette kazançlı olmamız için; Hz Peygamber den başka örnek almamız gereken kimse yoktur. İslamiyet; Fetö terör örgütünün ve benzeri yapıların gösterdiği gibi bir din değildir. Şiirlerde ilahiyat ve fenni ilimlerin bulunmasının nedeni; kulun her iki çeşit ilmi öğrenmesi gerektiğine dikkat çekmek içindir. Şiirlerin başlıkları; bir birleriyle ilintili cümleler olarak okunmaktadır. Şiirlerde intak sanatı da kullanılmıştır. Kaç defa başlıklı 10’ncu şiirden sonra 47 şiirin başlıklarının baş harfleri ayet meali olarak okunmaktadır. Saff süresi 8. Ayet (Kafirler istemeselerde Allah nurunu tamamlayacaktır) meali dir. İçindeki duygu başlıklı 13’ncü şiirden sonra 44 şiir bir bir birleriyle ilintili akrostiş şiirlerdir. 57’nci şiir Hatırlatma şiiri; benzersiz, hece ölçülü, kafiyeli, akrostiş, soldan sağa, yukarıdan aşağı okunur. 58’nci şiir Sözlerin şifresi şiiri; serbest şiir olarak yazılan şiirdir. Allah ’a sevdanın, teslimiyetin; insanı huzurlu ve özgür yaptığını, yarattıklarına sevdanın ise; insanı iblise, nefse ve kula köle yaptığını anlatan bir şiirdir. Diğer şiirlerin tamamı hece ölçülü ve kafiyelidir. 59’ncu şiir, Evladın Önemi şiiri; benzersiz, on iki harfle, sol ve sağ tarafından akrostiş, on ikili hece ölçülü, on iki harfli başlıklı bir şiirdir. 60’ncı şiir. Korkma Yürü şiiri; benzersiz, hece ölçülü, kafiyeli, akrostiş, soldan sağa, yukarıdan aşağı, aşağıdan yukarı, sağdan sola okunan bir şiirdir. 22 heceli, 2022 yılında yazılmıştır. Son üç şiirinin başlıkları aynı başlıklarla akrostiş yazılmıştır; üç şiirin, üçünün de başlıkları, aynı anlamla akrostişi, on dört harfli ve on dörtlü hece ölçülü dür. Birinci şiir on dört harfli başlıkla; yazarın çocuğunun on dört yaşında olduğunu, ikinci şiir; birinci şiir başlığı ile birlikte yirmi sekiz sayısı, yirmi sekiz yaşında çocuğunu büyütmeye başlayan yazarın eşini temsil etmekte, üçüncü şiir, üç şiirin toplamı; yazarın kitabı, şiirleri yazdığında kırk iki yaşında olduğunu göstermekte, yazarı, imzasını temsil etmektedir. Son üç şiirin başlıklarının baş harfleri ise, Hzm Hz Muhammed S.A.V. Peygamberimizi temsil etmektedir.
Önceki kitaplarda, sevdadan bahsettim
Kitaba yazılmaz diye eleştirildim Genel konuları anlatmaya çalıştım Manevi ve fenni bilgileri aktardım Halifeye Allah selamı verilir mi? Kötü konuşarak, beddua edilir mi? Siz kimsiniz de beddua ediyorsunuz? Müslümansanız, böyle ne yapıyorsunuz? Devletlere karşı yazılar yazılır mı? Müslüman, onların tarafında kalır mı? Duruşum olmazsa, Rabbim canımı alsın Kanım akacaksa, Rabbim uğruna aksın! |
kaleminiz daim olsun