(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
mavi sin (*) şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
mavi sin (*) şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
‘öyle inledim ki’ dizesinde zarf olarak kullanılmış olan ‘öyle’ sözcüğü, şiirin girişini olabildiğince güçlü kılıyor. Şöyle ki ‘öyle’ zarfı dizede okunurken ve anlatılmak istenileni vurgularken okur tarafından bu dizeye yerleştirilen veya yerleştirilmesi istenilen zarf konumundaki ‘çok’ sözcüğünün anlamını da yüklenmiş oluyor ki işte burada önemi anlaşılıyor ‘öyle’nin. Ve şiire ilk dize ile ayakları yere basan bir giriş yapılıyor.
Ayrıca ilk dizedeki ‘inlemek’ fiili ile ikinci dizedeki ‘in’ isimleri arasındaki sesteşlik ayrı bir güzellik katmakta şiire. Hem anlam yoğunluğu ve çeşitliliği hem de okunuş ve akıcılığa olan olumlu katkı.
Ve buna ek olarak ‘kanmadım’ sözcüğündeki sesteşlik yine dikkati ve takdiri hak eder cinsten. Kurgu içinde ‘boğmak için beni’ dizesi ile birlikte peşi sıra kullanılan ‘bin dereden su getirdin’ (Birini kandırmak için birçok sebep ileri sürmek, dil dökmek(http://tr.wiktionary.org)) deyimi arasındaki yakın ilişkiden yararlanarak ‘kanmadım’ sözcüğünü var ediyor ki Şair; bu, okura nüfuz eden bir kullanım olarak şiiri ayakta tutuyor.
Şiirde kullanılan ‘siz’ dili şiirdeki sertliği ve karakterler arasındaki mesafeyi oluşturma bakımından iyi bir tercih olarak kendini gösteriyor.
Şiirin finalindeki ‘susuz bedenim’ ve ‘çiğneyin’ sözcük ve sözcük grupları ile var edilmiş olan dizeler, şiirin kurgusunu tamamlıyor ve anlatım olarak da bütünlük sağlıyor. Bu dizelere ek olarak şiirin hiç de ‘susuz’, ‘kuru’ veya ‘yavan’ kalmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
Okunuş, akıcılık ve kurgusal bütünlüğün okurda hayat bulmasını sağlayan kısa şiirinizi ve yukarıda bahsettiklerimi başarılı bir şekilde şiire yerleştiren sizi tebrik ederim Sevgili umutadam.
ayın tanrısı sin ... ay'da; kaybolan tüm nesnelerin hatta eşyalarının bile orada saklandığı söylencelerce rivayet edilirdi. ( anadolu mitlerine göre ) .. ve biz yanan sobanın ateşinde dinlerdik nenemizin buğulu sesinden , çocukken. ay'ın boğulduğu gecelerde. göremeyince o' nu telaşa düşerdik hep.
ki şiirde anlatılan ay tanrısı ise kimi yerlerde ve kaynaklarda ise ' MİN ' olarak gecmektedir. sevgiyle...
sema güler tarafından 8/21/2008 12:54:47 PM zamanında düzenlenmiştir.
harika vurucu sağlam dizeler ...kutlarım umutadam yürekten...
sevgi saygı selamlarımla...