Aşk cennetin dilinden bize kalan yegane hatıradır. -- bulor
zakir
zakir
@zakir

Simitle Çaya Gazel

21 Ağustos 2017 Pazartesi
Yorum
Şiirgram

Simitle Çaya Gazel

0

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

1649

Okunma

Simitle Çaya Gazel

Simitle Çaya Gazel

( Tarz-ı kadimi yad ile)
Susam ile hasbıhal tek simide yakışır
Simitle çay dört mevsim ünsiyetle bakışır


Çıtır çıtır bir lezzet ağza ayrı tat verir
Çayın rengi vurunca susamın gözü ışır


Dişlerin arasında gevreğin çıtırtısı
Edep ve adap ile lokmayı tek tek aşır


Güzel kızarsın simit çay rengine eş olsun
Usta eline sağlık simidi iyi pişir


Ünsiyet demlerinin efsane ikilisi
Çayla simittir daim olurlar haşır neşir


Çıtırtısı simidin semavi bir bestedir
Dinleyenin gönlünden duru sular akışır
Ankara, 21.08.2017 İbrahim Kilik

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Simitle çaya gazel Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Simitle çaya gazel şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Simitle Çaya Gazel şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.