Al bayrağa şöyle bak sana neler anlatır Tarih derinliğinden kulağını çınlatır Vatan sevdalısının can sesini dinletir İstiklâl diyenlerin kanı sebildir, sebil.
Tarihte nicesini gördü bu aziz millet Kendisine hükmetti, irade oldu devlet Toprağı vatan etti kanıyla buldu ülfet Uğruna kan akmayan vatan zebildir, zebil.
Çıktı Orta Asya’dan ardında iz bıraktı Döndü yönü batıya bunun adı firaktı Yoktu geriye dönüş yarın dünden ıraktı Bugüne nasıl geldin Ey Türk Oğlu, iyi bil!
Geçmişini bilenler geleceğe yön çizer Kendini bilmeyenler ancak kendini üzer Umur görmek isteyen önce tarihi süzer İstikbale uzanmak, tarih bilmekle kabil.
Oku, öğren, tahkik et; daima sor, soruştur Dünden gelen bilgiyi bugünküyle yarıştır Yiğitliği, mertliği ilmin ile barıştır İstiklâlin kaybolur cehalete mukabil.
Kulağı aç Muhacir, iyi dinle bu sözü Kuvvet ile kudretin bilgide saklı özü Cahillerin üstüne dikilir zalim gözü Kabiller hiç tükenmez sen olursun hep Habil!
-muhacir bozkurt- Mustafa KÜTÜKCÜ 03.10.2016 – DENİZLİ.
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
BİL şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BİL şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Kendi milletinin gecmişini yapısını özelliklerini bilmeyen bir insan kendini bilmeyendir kendi gecmişini kendi yapısını kendi özelliklerini bilmeyen demektir Yani kısaca o şahıs kendi kendini tanımıyor demektir Kutlarım hocam gönūldaşım Saygılarımla
Gönüldeşim, Ne diyordu Hacı Bayram-ı Velî: "bilmek istersen seni can içre ara canı geç canından bul anı sen seni bil sen seni" ..... Önce "kendini bil!"
Sonrasında Merhum M.Âkif Ersoy üstada kulak verelim: "Geçmişten adam hisse kaparmış... Ne masal şey! Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi? ' Tarih ' i ' tekerrür ' diye tarif ediyorlar; Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?".....geçmişimizi bilelim. Ve... Yine Âkif merhumun :
Âtiyi karanlık görerek azmi bırakmak... Alçak bir ölüm varsa, emînim, budur ancak. Dünyâda inanmam, hani görsem de gözümle. İmânı olan kimse gebermez bu ölümle: Ey dipdiri meyyit, 'İki el bir baş içindir.' Davransana... Eller de senin, baş da senindir! His yok, hareket yok, acı yok... Leş mi kesildin? Hayret veriyorsun bana... Sen böyle değildin. Kurtulmaya azmin neye bilmem ki süreksiz? Kendin mi senin, yoksa ümîdin mi yüreksiz? Âtiyi karanlık görüvermekle apıştın? Esbâbı elinden atarak ye'se yapıştın! Karşında ziyâ yoksa, sağından, ya solundan Tek bir ışık olsun buluver... Kalma yolundan. Âlemde ziyâ kalmasa, halk etmelisin, halk! Ey elleri böğründe yatan, şaşkın adam, kalk! ...çığlığına kulak verelim; yeter. Kalbî selâmlarımla...
Teşekkür ediyorum Muzaffer Bey Kardeşim. Gecikmeli cevabım için bağışlayınız. Kalbî selâmlarımı iletiyor, sıhhat ve huzurunuzun daim olmasını diliyorum.
Al bayrağa şöyle bak sana neler anlatır Tarih derinliğinden kulağını çınlatır Vatan sevdalısının can sesini dinletir İstiklâl diyenlerin kanı sebildir, sebil.
ÖZELLİKLE GENÇ NESLİN OKUMASI VE MESAJ ALMASI GEREKEN BİR ŞİİR.VATANSEVER BİR YÜREĞİN SESİ OLMASI ŞİİRE AYRI BİR GÜZELLİK KAZANDIRDIĞI GİBİ ALIŞILMIŞ KAFİYELER DIŞINDA KAFİYE KULLANILMASI ŞİİRE YENİ BİR ARTI DAHA KAZANDIRMIŞ.İÇERİK VE ŞEKİL OLARAK USTACA İŞLENMİŞ BU ŞİİRİN ŞAİRİNİ KUTLAMAK DÜŞER BİZE...TEBRİK EDİYORUM...
İbrahim Bey Kardeşim, Takdirkâr sözleriniz ve değerlendirmeleriniz için teşekkür ediyor, sıhhat ve huzurunuzun daim olması dileğiyle muhabbetle selâmlıyorum.
Vatan sevdalısı yürekten muhteşem şiir süzülüp akmış sayfaya hayranlıkla okudum kaleminiz daim olsun değerli üstadım kutlarım eserinizi selam ve saygılarımla
Yani kısaca o şahıs kendi kendini tanımıyor demektir
Kutlarım hocam gönūldaşım
Saygılarımla