İnsanlar sizden, onları tenkit etmenizi isterler, fakat asıl istedikleri onları övmenizdir. w. somerset maugham
Pasha_
Pasha_

Darü-l Heves

Yorum

Darü-l Heves

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

1003

Okunma

Darü-l Heves

Darü-l Heves

Kaderi değildir kâinattaki muazzam döngünün
Şah, gedanın mahsuluyle namlanır
Geda terk-î âlem eylerken şah nemalanır
Arslanın izzeti ayaklar altında, kısık soluklanır
Çakallarsa dem bu dem deyip gururlanır
Hürmetten bihaberler, av da avcı da
Zira leş zannedelip helâl lokma atılır
Aksine iğrenç kursaklar murdarlarla doludur
Heyhat !
Mazlumun ahı perde perde yükselmekte
Şeddatların varisleri turabla hemhâl inlemekte


Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Darü-l heves Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Darü-l heves şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Darü-l Heves şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL