Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
Mustafa Cilasun
Mustafa Cilasun

Can Çıkınca

Yorum

Can Çıkınca

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

535

Okunma

Can Çıkınca

Can Çıkınca











Yar...
Edep ve ihlas
İlim ve irfan zaruretken
Bu hakikatlerden uzak bırakıldık
Salt yaşamak için adanmış canlardık
Muhakeme etmekten, düşünmekten uzaklaştırıldık
Bin yıllık bir tarihin yok edilmesine sessiz kaldık, öyle inandırıldık
Taklit eden, ne söylenirse yerine getirilen, verilenle kanaat eden sefiller olarak şekillendik

O...
Öyle bir
Mahzundur ki
Yürekleri dağlar, gözler akar
Hak ve hakikat ne kadar gizlenir arş ağlar
Her tarafı ihata ediyor sessiz ve vakur dağlar
Çıkma karşıma, vurma sırtıma, öyle bir an çıkacaktır ki karşına
Ne yapsan, ne kadar çırpınsan bir yarar gelmeyecektir sana, can çıkınca


Mustafa Cilasun

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Can çıkınca Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Can çıkınca şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Can Çıkınca şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL