Televizyonu çok eğitici buluyorum. ne zaman biri televizyonu açsa, öteki odaya gidip kitap okuyorum. (groucho marx)

İnsan Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "İnsan" terimini içeren şiirler listelenmektedir. İnsan ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "İnsan" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. İnsan ile ilgili " 13359 " şiir aşağıdadır.
Biz dünyaya nedensiz ve boş yere gelmedik, bunu bir çok insan söylese de evren böyle demiyor. Evren ve Dünyamız aslında incelenip araştırılıp anlanıldığında o zaman işte bir çok şey aydınlanıyor zihninizde. Bizler fani canlılarız ve bizim gibi milyonlarca insanoğlu geldi geçti, İnsanlığa faydalı veya zararlı bir şey yapanlar harici kimse tarih kitaplarında yazılmadı. Bahsedilmeyen o insanlar sizce boşu boşuna ve nedensizce mi geldiler dünyaya ? Tabi ki hayır onlarda dünyaya geliş sebepleri olan şeyleri yaşayıp gittiler. Bazen hepimiz çaresiz kalıp depresyona giriyoruz, ardından ise intiharı bile düşünebiliriz. Bunlar duygularımızın bize sunduğu olumlu veya olumsuz şeylerdir. Zaten insan bir duygular bütünüdür, tüm insanlar duyguları ölçüsünde hareket eder, yaşar, hastalanır ve ölür. Ruhun soyut bir şey olduğunu hepimiz biliyoruz değil mi ? Peki ruhum yorgun veya ruhum incinmiş dediğimizde ne anlam ifade ederiz. İşte asıl yorgunluk duygumuzla hissettiğimizdir, asıl incinmişlik yüreğimizin bize duygu adında hissettiğidir. Ruh soyuttur ve somut olaylar onu etkilemez. İnsan her şeyi duygularıyla karar verir. Mesela mutluyken verilen kararlar ileride çoğu zaman sıkıntı yaratabilir, ya da sıkıntılı dönemde verdiğimiz kararlar. En güzel kararlar ılık duş alırken verilir çünkü insan duş aldığı sırada tüm duygularını duşakabinin dışında bırakır. O an sadece duş eylemine odaklanır ve düşünür bu düşünme esnasında aklına daha önce düşünüpte gelmeyen şeyler gelir ve kararlarını doğru bir şekilde neticelendirir. Şimdi işin özü aslında şudur; İnsanlar bir neden-sonuç ilişkisi içinde duygularıyla hareket eden vücudu kimya bileşenleri ile oluşmuş bir canlıdır. Bu konuda daha fazla şeyler öğrenmek isterseniz gerçekten her yönüyle okuma ve gözlem yapmanız gerekmektedir.


...
Devamını oku »
Oh be ne güzelmiş
Hayatımın dengesi egosu
Memleketim paris e Selam olsun
Senaryo meyve resimleri ve heykeller ve güller
Fikrimin merakı tabiatı

...
Devamını oku »
😭 😭 😭 😭
Boşuna mı ağlar insan
Şu Hatay’a varsanız ya!
Altı Şubat, mart ve nisan
Sözünüzde dursanız ya!

...
Devamını oku »
İnsanlara iş ve aş verin
Beyliğinizi,büyüklüğüzü gösterin
Sanatı,bilimi,sanayi bu ülkeye getirin
Bu büyük halk korkmaz ölümlerden


...
Devamını oku »
Kalbinizin
Güzel
Sanatıyla
Tüm dünyayı

...
Devamını oku »
Dünya ise dar ve kısadır
İnsan hayatı kısa bir andır
En sonunda herkes ecele varır

Madem öyledir dünya fanidir

...
Devamını oku »
Karşı adadan
Dili Suzi
Nefesi Dildar

Dostlar dedi dur

...
Devamını oku »
Ve önce insana yatırım
İyi bir finansman bunu yapar

Dünya denilen bu dev havuz, üstten dolup alttan boşalırken
Her ne olursa olsun, bu salt gerçeği unutmamalıyız

...
Devamını oku »
İnsan ısırmaz ki

Âdem bile elmayı
Henüz insanlaşmadan yediği halde
Dişlerinin arasında çiğneyip

...
Devamını oku »
Göğe çekilmek isteyen semazenler gibi döne döne vuruyor aynı kıyılara

Dünya boğulmuş, umudu avcısına takılmıştır çünkü

Tek gerçeklik olan zaman yitip gitmiş

...
Devamını oku »

İlk 174 175 176 177 178 179 180 181 182 Son
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL