Başarı tek başına elde edilemez. emeği dokunan herkesle mutluluğu paylaşanlar, daha büyük başarılara ulaşır. dr.faruk bayülkem

Fi Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Fi" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Fi ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Fi" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Fi ile ilgili " 1000 " şiir aşağıdadır.
Küçük teknesi ile Ticaret yapan Jeaan Pirre,Bir akşamüzeri geç kalır ve Seine nehrinde ilerlemeye devam eder.Fırtına,tipi öylesine yoğundur ki batmamak için büyük mücadele verir. Bu gün kü Paris şehrinin ilk temellerinin atıldığı “İle de la Cite”adası yakınlarına geldiğinde tekne kıyıya vurur ve parçalanır.Jeann Pierre başını sert bir şeylere çarpar ve kıyıda uzanır kalır.
Sabah Maria kardeşi Sophia ile birlikte nil kıyısında koşarken kıyıda uzanmış yaralı bir genç görürler.Jean Pierre gözünü açtığında yakıcı bir güneş ve gülümseyen iki genç kız görür.
Kızlar sen yaralısın deyip koluna girip kaldırırlar ve Maria bu kardeşip Sophia,bende Maria der.Genç adam şaşkın bakışlarla ben de Jean Pierre der.Böylece tanışırlar.Kızlar Pierre’i eve götürürler.
Annesi hemen içeri almalarını söyler,başındaki yaraları temizleyip sardıktan sonra yemek getirirler.Pierre çocukluğundan beri ilk kez böyle sıcak bir ilgi ile karşılaşır.Çocuk yaşta anne,babasını kaybetmiş,amcasının yanında sevgi nedir bilmeden yaşamıştı.İkinci ve üçüncü gününde Maria ile Adayı birlikte gezerler.Hatta hiç yerleşim olmayan karşıdaki “ile Saint Leus”adasına da giderler.Jean Pierre öylesine mutlu üç gün geçirir ki şaşkınlık içindedir.Bu güne kadar

...
Devamını oku »
*
İyilikle kötülük, değişiyor bir anda
Kafa, kalp elde rehin, ayaklar bu vatanda...
*
YETER

...
Devamını oku »
Ruhumu duygularımı değiştiren
Tülden bulutlarda gezdiren
Lacivert gecelerde ,yıldızlara baktırıp
Uykularımı bölen
Beyaz gül gibi yüzümü solduran

...
Devamını oku »
Ellerim uzanır hayaline sızılı belki biraz ürkek
Yanık türkülerim var benim gittiğinden beri
Yarına ezberlediğim ayrılıklar artık ruhumda bir senfoni...
Sevdim ben yine de seni tüm ihtimalleri hiçe sayarak
Ezberledim o kelimeyi "yar" dedikçe döküldü dilimden ayrılık ezgileri

...
Devamını oku »
Filistin’de doğmak suçum mu? Benim
Ninni bilmez anam hep ağıt söyler
Filistin’de doğmak suçum mu? Benim

Paramparça oldu dağıldı tenim

...
Devamını oku »
(Bir Seni Öldüremedim)

Şimşek çakar korku salar, çare sende
Kopan, kızgın fırtınadır yüreğimde

...
Devamını oku »
Filistin'de yaşaması kolay mı
Bedelini öder Yahudi nakit
Filistin'de yaşaması kolay mı



...
Devamını oku »
fidye istenir şiirlerim var.
“seni seviyorum”
ilk kaçırılan dizem,
ve hiçbir haber yok ilk gençliğimden…


...
Devamını oku »
Ruhuma can veren baharım kış oldu sevgili..
Bir nağme tutturmuşum dudaklarımda iki hece
Ben sende yok oldum da , sen kim oldun sevgili..

..

...
Devamını oku »
Özgürlüğün düşüncelerin
duyguların fikirlerin
Fikirlerin hayallerin olsun

Kişilerle uğraşma küçülürsün

...
Devamını oku »

İlk 458 459 460 461 462
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL