- 2630 Okunma
- 4 Yorum
- 0 Beğeni
Noktalama İşaretlerini Kaybedince!
Noktalama işaretlerinin önemini anlatan bu güzel ifadeleri internette görünce sizlerle de paylaşmak istedim. Gerçekten de yazıyı yazı yapan bu işaretlerin doğru kullanılması çok önemli. Üstelik sadece yazı açısından değil yaşamın sorgulanması bakımından gerekli...
ÖFH
***
*Bir gün insan "virgülü" kaybetti... O zaman zor cümlelerden korkar oldu ve basit ifadeler kullanmaya başladı. Cümleleri basitleşince düşünceleri de basitleşti.
*Bir başka gün "ünlem işareti"ni kaybetti. Alçak bir sesle ve ses tonunu değiştirmeden konuşmaya başladı.
*Bir süre sonra "soru işareti"ni kaybetti ve soru sormaz oldu. Hiç bir şey ama hiç bir şey onu ilgilendirmiyordu. Ne kâinat ne dünya ne de kendi umrundaydı.
*Bir kaç yıl sonra "iki nokta üstüste işareti"ni kaybetti ve davranış sebebini başkalarına açıklamaktan vazgeçti.
*Ömrünün sonuna doğru elinde yalnız "tırnak işareti" kalmıştı. Kendine özgü tek bir düşüncesi yoktu.
*Son olarak "nokta"ya gelindiğinde düşünmeyi ve konuşmayı unutmuş durumdaydı.
**
Kandevski
YORUMLAR
Bir gün gerçekten kaybedersek ne olur demeyelim; olacak ortada.
Sevgilerimle...
Ömer Faruk Hüsmüllü
Değerli yorumunuza çok teşekkürler.
Şu anda bile "kaybeden" o kadar çok insan var ki...
Bazıları sanki bir marifetmiş gibi noktalama işaretlerini hiç dikkate almadan yazmaya devam ediyorlar. Üstelik bunların bazıları "büyük yazar" havalrında insanlar!
Selam,sevgi ve saygılarımla.
Gerek yazıda, gerek konuşma esnasında bizi daha da başarılı kılan yukarıda adı geçen kurallardır.
Önemli bir paylaşımdı. Teşekkür ve tebrikler sizin için.
Ömer Faruk Hüsmüllü
Yorumunuz için teşekkür ederim.
"Gerek yazıda, gerek konuşma esnasında bizi daha da başarılı kılan yukarıda adı geçen kurallardır. " görüşünüze katılmamak mümkün değil.
Selam ve saygılarımla.
Ömer Bey böyle bir paylaşım için sizin kutluyorum önce.. Susmak bazen insana değer bile kazandırır ama gerektiği yer ve zamanlarda. Her zaman susmak koyun sürüsü haline getirir insanları. Oysa ki bizi başka canlılardan ayıran en önemli özelliğimiz düşüncemiz ve bunu konuşarak aktarmamızdır. Noktalama işaretlerini hep yazım kuralları içinde düşünürüz aslında etkileyici konuşmak ve anlaşılmak için ses tonumuzun ayarı, nerelerde durmamız gerektiği ya da sesimizi anlatımlarımızın hangi yerinde biraz daha vurgulayıcı çıkarmamız gerektiği tamamen noktalama işaretlerine bağlı..
Çok güzeldi çok. Tebriklerimle.. Saygı ve selamlarımla..
Ömer Faruk Hüsmüllü
Merhaba.
Değerli yorumunuza çok teşekkür ediyorum.
Noktalama işaretleri gerçekten de bir yazının doğru anlaşılması için gerekli olan şeyler. Bazen okuduğum yazılardan, bu işaretler ya kullanılmadığından ya da yanlış kullanıldığından zevk alamıyorum; hatta okuduğumu anlamıyorum.
Selam,sevgi ve saygılarımla...
Ömer Faruk Hüsmüllü
Öncelikle yorumunuz için teşekkür etmek isterim.
Bilhassa internet ortamında bu noktalama işaretlerine hiç dikkat etmeden yazılar yazılmakta, mesajlar atılmakta. Çoğu zaman bu yüzden yanlış anlamalar ortaya çıkmakta, dahası küfürleşmeler başlayabilmekte. Halbuki doğru yere konacak bir noktalama işareti, tüm bu tatsızlıkları başlamadan bitirebilirdi.
Selam,sevgi ve saygılarımla.