Önce doğruyu bilmek gerekir; doğru bilinirse yanlış da bilinir, ama önce yalnış bilinirse doğruya ulaşılamaz. farabi
Nilüfer Aksu
Nilüfer Aksu

Keder Odası

Yorum

Keder Odası

( 3 kişi )

0

Yorum

14

Beğeni

5,0

Puan

69

Okunma

Keder Odası



Olmayan bahçesini korumak için kelimeleri kovuyor.,o adamı seviyorum,başka şiirleri de vardır mutlaka.Ceviz ağacının bahçeyi yorduğunu o bilir,
bir ağacın başka ağaçları yorması ne demek,yaprağı dalını yorar.Bazen bir kelimenin gölgesi şiiri nasıl yoruyorsa,henüz söylenmemiş şeylerin de ansızın sonu gelir.
.
Yağmurlu bir çölde büyüdüm ben de ,arasında kaldım kendi sözlerimin,sonuna gittim hiç başlamayan şeylerin ve dönemedim,şiir gibi bitsin diye,ya erken,ya geç ama birdenbire,hikâyenin sonunu bekleyemezdim tam vaktindedir çünkü ve beklendiği gibi biter.!
.
Yağmur yağınca elma ye,sözcüklerin nasıl da yıkanık ve onlarla öp gövdemi,ruhum yıkanır bahçem yenilenir,yaz sesinle sevdiğin adamı anlat bana aşk gibi gelir.Öyle kederlenirim ki ancak bir mutluluğa benzetilebilir,yazmasam da olur, bütün aşk şiirleri kederlidir,fakat aşkı bir şiirde unutmamak için ayrılık gerekir.!
.
Cevizin yorduğu bahçe gibiyim,yoruldum onun kederinden onu herkes terketti,yağmur bile,bir de ben terkedemem.Olmayan çocukluğunun yüzünden gülüşler kovalayan d/üzgünleri gördükçe,onunla çocuk kalmak geliyor içimden,işte şuramda duruyor,fakat öyle saf ki,ben artık yetişemem.!
.

Keder Odası / Haydar Ergülen

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Keder odası Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Keder odası yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Keder Odası yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
11.7.2026 22:51:14
Beğeni:
14
Okunma:
69
Yorum:
0
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL