Hayal mi Rüya mı
Sözlüğe bakmadan tanımlamalı.İnsan hayatında ihtimal 3 dönem var.. Üç aşağı beş yukarı 8-12 yaş, 17-23 yaş ve dahi 40 ve üstü yaş.. Bu bölgelerin hayali ömre bedeldir. Birbirini tren katarı gibi izliyorsa şahsi manada hayattan istediğimizi alırız. Yok, arada kaza olduysa işler sarpa sarar. Hayal atı, gerçeğin sırtlanları tarafından ortaya alınmıştır. Sırtlanlara burada sürü gözüyle bakarız, atımız ise yalınız. Atımız doru ise, delilik lazım. Delilik de pek akıl kârı değil.
Harbi hayal neydi? :) Gülpembe veya gülpenbe dersin. sonra pembeler gider, geriye gül kalır, gül önüne veya arkasına renk isimlerini koyarsın hayal dalga dalga dalgasını geçer seninle..
Ana renklerin gülü, ara renklerin gülü. Elbette rüzgargülü. Rüzgara ısmarlanan tüm hayaller bir sırtlan dişi taşır bedeninde. Sırtlan çenesine bir defa tutulursa; ya bir aslangelecek sırtlanlar ezeli mücadelesine girecek ya da atın kemiği kırılacak. Atı kanatlandırmadan bu tuzaktan kurtulamazsın. Redbull zararlı, hayal doğal olmalı...:)
Haliyle gül de dikensiz olmaz, o zaman niye hayal kurarsın. Vaktin mi çok, iyi saatte olsunların mı??
Hayalin en büyük düşmanı sırtlandan sonra rüyadır! Hayal ve rüya, biri senden biri senden değil, biri çemberin içinde biri çemberin dışında,
Çemberimde gül oya, gülmedim doya doya, Dertleri karıyorum, Günleri saya saya..
Penbe gül idim soldum, ak güle ibret oldum, Karşı karşı dururken, Yüzüne hasret kaldım..
Gül oya... Edep. Adap der kültürel birikim.
Öyle demişti bir nesildaşım. Dişil enerji ve dahi eril enerjiden bahsetmişti. Burada şahsen, eril enerjinin merhametli, dişil enerjiyi rüzgara yormak isterim.Bu tür tanımlamalar tamamen çıkarımsız..
Çıkarımsız olandan bir çıkarım elde edebilir mi hayalin sahibi, önemli olan hayalin kendisi mi, hayalin sahibi mi?
Hayal kavuşulamayan bir gaye ise canı cehenneme.. Kimi enerjiler ölüm çukurunda bitirir sahibini, hayalin ve rüyanın sisinde ya düşecek kalacaksın ya da kanatlanacaksın..
Yiğit düştüğü yerden kalkarsa tren yoluna devam eder..Lakin asla unutulmaz kaybedilen hayal ve dahi kendine gelemez sahibi.
Bu yüzden dedikodu belki destan olur belki ardına miras, belki dedikodu öldürür seni.
Niceleri hayal atına binip gitti, rüyalarını kim bilir...
Esenlikle..
YORUMLAR
Gülün geometrisine dair de sayfa sayfa yazılar yazılır Nesildaşım.
Bir de nereden duydum, bilmiyorum, cinler gül çürüğünü çok severmiş. (:
İngilizler hayal ve rüyayı ayırmıyorlar. ''Dream'' deyip geçiyorlar. Ve bunu Amerikalılara da empoze etmiş oluyorlar. Baya baya farklı şeyler esasen. Gözlerin kapalı ya da açık olmasına bağlıdır tabi bu farklılık da.
Gecen güzel, düşlerin işaretçi, hayallerin ise senin için hayırlı ise gerçek olsun.