- 533 Okunma
- 3 Yorum
- 1 Beğeni
Açıköğretimlilerle yazışmalar- 1
25’ten 35’e yükseltilen başarı zemini de evet böyle, kayıt sonrası yapılmıştı; ancak, 25’le ders geçip- ben üniversite mezunuyum demeyi kendime yediremedim; akıldışı bir uygulama idi ve değiştirildiğine, yanlış vakitte yapıldığı halde yine de sevinmiştim.
Mâdem, buraya iki kelime ekledim, mantıklı iki kelime daha ekleyeyim: Bu 35 Kuralı var ya, bunun da geçici olduğuna inanıyorum!... yârın, kalkar derler ki; tamam, 4-1 kuralını kaldırıyoruz amma, alın size ders geçme taban notu: 40 oldu!... ne diyebileceğiz ki?... bence, buna zemin hazırlanıyor... sevinecekler ve üzülecekler, kendinizi bir yeniliğe daha hazır tutun!.
Bana kalırsa, yıllar- yılı, 50 geçer puanı ile nice öğrenci çile çekerek mezun oldu... yakınımda çevremde bu zahmetle mezun olanları gözönüne alıyorum da kendimi şımarıklıkla suçluyorum!.
Dün Trabzon AÖF’nin önünden geçiyorum... kamyona, kapağı eski kitapları yüklüyorlardı sanırım... matbaamız var ya... boş durmasın. Okuyucularıma başarılar dilerim... bunu da atlatacağız ve inatla mezun olacağız...
Her doğan günün güneşi insanı yakmaz.
Kadir Yeter. 06.01.2017 Kavakmeydan Mah. TRABZON.
YORUMLAR
Sayın hocam,
Mezun olmama son sene kalmışken, 4/1 uygulaması ile belki de 3 ders sınavına kalacağım. Bu da her il de yapılmadığından, 1 dönem uzama ihtimali var. Başım çatlayana kadar ders çalışıyorum. Tamamen AÖF'nin para için bunu yaptığını düşünüyorum.
Bir diğer sorun ise;
kalınan bir kitap için 200 tl para ödenirken, 9 kitap için de 200 tl ödenmesi çok saçma. ne zorluklarla biz kayıt parasını çıkarmak için uğraşıyoruz. Ve dediğiniz gibi, 35 uygulaması da bir gün kalkacak. Geçme notunu 45 ' veya 50'e yükseltecekler. Umarım mezun olduktan sonra gelir. Gerçi DGS ile de yükseltmeyi düşünüyorum.. Artık ne çıkarsa bahtımıza...
Örgün eğitime de bu uygulama getirilmeli. Çünkü onların öğretici bir hocası var. Bizim yok! Haksızlık çok var....
Olumlu yanı da var tabi. Okuyan ve okumayan kişileri tespit edecekler. Ama bir çok öğrenci kaydını dondurmak üzere.... Umarım üstesinden geliriz. Başarılar dilerim.
kadiryeter
205 Liralarımızı neresi için ödediğimiz bilgisine ulaştım; "Kayıt Bilgisi" sayfasının alt sırasında(https://aof.anadolu.edu.tr/ogrenci/KayitBilgisi.aspx)
"Borç sorgualama tıklayınız." dan,
"2016 - 2017 öğretim yılı Güz Dönemi Öğrenim Gideri" listesini görebilirsiniz...
Kısaca, 205'er liralarımız standart ve enaz genel gider olarak alınıyor; kalmış olduğumuz dersler için ders kitabı tekrar kayıtta bir daha verilmiyor.
Dediğiniz gibi, 1'i de(ders) 205 Lira, 9'u da...
İnşallah başaracaksınız... işin sonuna yaklaştıkça insanda heyecan daha da artıyor... bu heyecanı ben de yaşıyorum...
Sağlıkla kalınız...
Dede öğrenci, Kadir Yeter. Ocak,2017 TRABZON.
w.edebiyatdefteri.com/160914-acikogretimlilerle-yazismalar-1/
Pervaneha'ya
Selam öncelikle; bu dört yanlış bir doğruyu götürür zırvası gerekli mercilere gitti. Açıkçası YÖK'ün geri adım atacağını düşünenlerdenim. Final sınavları bitince YÖK ve AÖF arasında öğrencilere bir yumuşatma politikası içerisine gireceğini hayli olası görüyorum. Tabi ki son söz yine YÖK'ün.
Dilerim kimse mağdur duruma düşmez. Saygı ile.
kadiryeter
Xanthi
Çok umutluyum ve umudumuzu koruyalım her daim.
AÖF için 4/1 kuralı saçmalık. Ders geçme barajının 35 olması da doğru değil. Piyasa hiçbir şey bilmeyen mezunla dolu. Aslına bakarsanız AÖF sistemi adil değil. Zamanını parasını hatta hayatını okuluna harcayan örgün öğretimliyle AÖF linin aynı haklara sahip olmasını diyorum. Bunu derken maddi imkansızlık nedeniyle okuyamayanları düşünüp dilimi ısırıyorum. Biri örgün dördüncü üniversiteyi okuyorum ama sistemin kişiyi kolaycılığa alıştırdığını düşünüyorum. Bu kadar kolay olmamalı o diplomaları almak sanki.
Saygılar.