"ATATÜRK ÇOCUKLARI (32)" isimli şiir 9.6.2024 12:39:27 Edebiyatdefteri.com Web Zamanında Edebiyatdefteri.com Sunucularına Yüklenmiş/Güncellenmiştir.
Edebiyatdefteri.com sunucularına yüklenen veya güncellenen şiirler web zaman damgası ile işaretlenir. Web zaman damgası ile işaretlenen şiirleri sertifika zamanında yer alan bilgilere göre doğruluğunu taahhüt eder.
Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.
Ne çaldım, ne “itibar” dan zevk aldım, „Çalışıpta çalmayı“ da bilmem ben, dinim müslüman, kitabımsa eğitim; „Bilim“ hayatta en kutsal hazinedir!“ diyen Atatürk BAŞÖĞRETMENİM.
O asla peşkeş çekmedi yeraltı zenginliklerimizi yabancılara; „Madenler milletin öz malıdır, zarar vermeden doğaya topraktan çıkarılmalıdır!“(*) dediği için BAŞDOĞACI’mdır benim.
Kuran kursları, medreseler açmadı, önem verdi medeniyete, saygı duydu öğretmenlere; „Kuran diye, Biyat diye Kadınlarımızı ve bizi -Çoluk-çocuk hepimizi- dine, gericilere ve zorba erkeklere köle yapsaydı, fırsat verseydi tarikat, cemaat gibi gerici akımlara hilafet, Saray, Hanedan gibi çabulcu takımlarına… Bil ki ne sen hürdün, nede bugünü görürdün!
Dolar ve kat karşılığı Arap‘ları vatandaş yaparak; „Ne Mutlu Suriyeli’yim!“ diyene hava attırarak, ne şehit-ne yetim-ne kul hakkı yedi ve bize topraklarımız ve sınırlarımızın kutsallığını gösterdi. Sahillerimizi, ormanlarımızı, VAHŞİ VE EVCİL HAYVANLARIMIZI KORUMAMIZI ÖNEREREK, etti bize bu cennet yurdu emanet.
İlkin üniversite giriş sorularını çaldıracaksın, sonra ülkenin kilit yerlerine ön konuşma ile „Yancı“ aldıracaksın, en sonunda da her köşeye bir özel üniversite açıp, sığınmacı geçlere burs verip doktor, hakim, savcı yapıp, mafia, yancı, talancı ve yalancıyı koruyarak, öz yetişkin beyinlerimizi yurtdışına kovarak, daha ne kadar, ne kadar daha, daha-daha ne kadar sabır gereklidir insana… Biri gidecek ve bu çile bitecek!
(*) ATATÜRK, 1 Mart 1922 tarihinde TBMM I. Dönem 3. Yasama Yılı Açılış Konuşmasında madencilik ile ilgili olarak şu ifadelere yer vermiştir; [33]:“...Ekonomik politikamızın önemli amaçlarından biri de genel yararı doğrudan doğruya ilgilendirecek kurumlar ve iktisadi teşebbüslerin mali kudretimizin ve teknolojimizin izni oranında devletleştirilmeleridir. Özet olarak, topraklarımızın altında kullanılmadan duran maden hazinelerinin kısa sürede işletilerek milletimizin yararına sunulması da ancak bu yöntemle mümkündür. Bununla birlikte, sadece ekonomik yararlanma amacı ile gerek madenlerimizde, gerek diğer ekonomik konularda, bayındırlık hizmetlerinde çalışmak isteyen sermaye sahiplerine Hükûmetimizce her türlü kolaylığın gösterileceği şüphesizdir. Bu sermayelerin kanunlarımıza uygun şekilde kullanılması gereklidir...” (Şiirin Hikayesi'ndeki yazıdan aynen alınmıştır.)
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.