- 5 Şubat 2012'den beri üye
Kendisi Hakkında Yazdığı Tanıtım Yazısı
Şeref İzgü,
1967 yılında İstanbul’da doğdu.
İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı.
“Liseler Arası Tiyatro Şenliği”nde oynadığı “Çatallı Köy” adlı oyun ile sanat yaşamına başladı. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi “Deneme Sahnesi”nde tiyatro eğitimi aldı. Tiyatro ve sinema yönetmeni ve oyuncusu Orhon Murat Arıburnu beraberliğinde “Tiyatro İnsan” adlı amatör tiyatro topluluğunun kurucuları arasında yer aldı. İstanbul Şehir Tiyatrosu yönetmenlerinden Engin Uludağ ile oyunculuk üzerine çalıştı. Kendi yazdığı ve bugüne kadar 9 kez oynadığı “Birgün” adlı tek kişilik oyunu başta olmak üzere birçok oyunda oyunculuk ve yönetmenlik çalışmalarında bulundu.
Marmara Üniversitesi “Atatürk Eğitim Fakültesi, Müzik Eğitimi Bölümü, Ses Eğitimi Anasanat Dalı’ndan” mezun oldu.
İnönü Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Müzik Bölümü’nde öğretim elemanı (okutman) olarak çalıştı.
“İşitme Engelli Çocukların İlköğretim Programlarında Müzik” konulu tez yazıp “Bireysel ve Toplu Ses Eğitimi (Koro) Anasanat Dalı”nda yüksek lisans yaptı.
Uludağ Üniversitesi’nde “Şan Resitali”ni gerçekleştirdi.
MEB.’nin vermiş olduğu drama kursunu tamamladı.
Resmi ve Özel Kurumlarda “Bölüm Başkanlığı”,“Kültür ve Sanat Koordinatörlüğü” ve “Anaokulu, İlköğretim, Ortaöğretim, Üniversite ve Özel Eğitim” düzeylerinde “Müzik” Öğretmenliği” ve “Tiyatro ve Drama Eğitmenliği” görevlerinde bulundu.
“Müzikte Dinleme”, “Müzik, Algı ve Yaşam”, “Müzikle Bireysel Gelişim” ve “Kurumdaşlık” konulu konferanslar, “Orff Uygulamaları”, “Bilgisayarda Müzik Yazımı” başlıklı seminerler verdi.
MEB. İstanbul İli 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programında yer alan “Satranç Balesi”nin özgün müziklerini yaptı. Senaryo, tiyatro ve şiir müzikleri ve çoğunluğu çocuk ve gençlik şarkıları olan besteler yazdı ve seslendirdi.
Orkestra adlı dergide makalelerini yayınladı.
10-18 yaşları arasındaki çocuklara ve yetişkinlere yönelik olarak yazdığı, “Ayna” adlı “oyun kitabını” yayınladı.
Karşıyaka Belediyesi Konservatuarı Çoksesli Halk Korosu’nun ve kuruculuğunu yaptığı Çocuk Korosu’nun şefliğini yaptı.
Berceste adlı televizyon şiir programının müzik yönetmenliğini, seslendirilen şiirlerin (bazı şiirleri şarkı formunda besteleyip söyleyerek) piyano ile özgün fon müziklerini yaptı.
Müzik Öğretmenliği görevini sürdüren, Şeref İzgü, “Sanat ve Sanat Eğitimciliği” çalışmalarına devam etmektedir.