ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Aşk, kalbimizin saygısız misafiridir. Bize sormadan gelir bize sormadan gider. CENAP ŞAHABETTİN Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
ŞİİRLERİN ŞAİRİ

ŞİİRLERİN ŞAİRİ

14.2.2020 00:46:34

Taburdan okula roket atıldı”
O dönem Demir Çelik İlkokulu’nda öğretmen olan Mahmut Cantekin tanık olarak dinlendi. Cantekin, “yaşadıklarını hala rüyalarında gördüğünü” söyledi:

“Bizim okulun bahçesi yüksek olduğu için tabur komutanlığını çok rahat görürdük. Olay günü saat 08.00’te üç kızımla evden çıktım. Bir kızımı okula bıraktık. Büyük kızım liseye gitti, küçük kızım da misafir olarak benimle geldi.

Okulun bahçesinde gezdik. Askerlerin hepsi birbirleriyle şakalaşıyordu hiçbir şey yoktu.

Birinci dersten çıkarken, top atışları başladı. Top atışları her zaman yapılırdı, ama dağa doğru yapılırdı. Hademeye sorduğumda atışların aşağıya ilçeye doğru yapıldığını gördüm. Diğer öğretmen arkadaşları çağırdım.

Atış yapılan yere baktığımda hiçbir şey göremedim diğer öğretmenler de göremedi. Bir öğrencimi evime göndermek istedim, dürbünümü getirsin diye.

Okulun çıkışında bir asker öğrenciyi durdurup ‘Oğlum biz bugün Lice’yi yakacağız git öğretmenine söyle’ demiş. Öğrencim geldiğinde anlattıklarına inanamadım.

İlk önce panzer ve komandolar ateş açtı, sonra taburdan ateş edildi. Çocukları ve öğretmenleri korunaklı bir yere aldık.

Pencereden baktığımda askerlerin normal bir şekilde dolaştığını gördüm eğer bir çatışma vardıysa bu askerler nasıl böyle dolaşabiliyor?

Pencereden baktığımı gören bir asker bana da ateş etti, son anda kendimi yere atıp canımı kurtardım. Çevredeki bazı binaların yandığını gördüm.

Taburdan roket atıldı okula. Saatlerce mahsur kaldık. Acıkan öğrencilere kesme şeker verdim.

Saat 16.00 sıralarında ateş kesildi. Bu sırada öğrencilerle liseye geçtik. Binanın üçüncü katında yakılan ve talan edilen dükkanları gördük.

Ertesi gün sabah saatlerine kadar okulda mahsur kaldık, artık ölümü göze alıp iki çocuğumu yanıma alıp saklanarak eve gittim.

Rütbeleri sökülmüş subaylar ve askerler evleri yakarak sokakta ilerliyordu, benim evime de geldiler Mersinli ve öğretmen olduğumu söyleyince arama yaptılar daha sonra gittiler.

Orada vahşet vardı, insanlar diri diri yakıldı. Öğrencilerimden Hüseyin ve onun kardeşi olaylarda öldürüldü, hala onu koruyamadığım için vicdan azabı çekiyorum.”
:(((

Kaderin önüne kim geçebilmiş ki Mahmut abi.Ben o zamanlar aklı beş karış havada bir genç kızmışım. Haliyle bu katliamı duymadım.

Ne acılar çekmişsiniz:((

Selam ve Saygılarımla.

Şiir Bilgi

Mahmut Cantekin

Mahmut Cantekin

LİCE AÇIK CEZAEVİ


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.