Hayat tramvay gibidir... tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. camillo sbarbaro
amator.sair
amator.sair

BARIŞ GELSİN

Yorum

BARIŞ GELSİN

( 3 kişi )

2

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

2468

Okunma

BARIŞ GELSİN



Türk,Kürt,Laz,Çerkez el ele versin
Karanlıkları barış ışıkları ile delsin
Kin nefret diline bir son verilsin
Yeter artık dilimize barış gelsin

Sözde aydın diye nutuk atanların
Analar ağlarken kaygısız bakanların
İnsanlığı anlık menfaate satanların
Duyarsız vicdanlarına barış gelsin

Kötü duyguları nefreti kini sile sile
Hoşgörü sevgi barışa olacak vesile
En büyük servettir gelecek nesile
Paslanmış gönüllere barış gelsin

Kalplere akmaya başlayınca sevgi
Ne engel tanır ne sınır nede mevki
Felaket tellallarına bir ders ver ki
Cennet vatanımıza barış gelsin

Kısacık ömrünü harcama boşa
Dünyanda yer verme hiç savaşa
Şefkat ile elini ver Timurtaş’a
Üç günlük dünyamıza barış gelsin

Hacı TİMURTAŞ

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Barış gelsin Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Barış gelsin şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BARIŞ GELSİN şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Emrullah Bedir
Emrullah Bedir, @emrullahbedir
13.3.2015 23:13:41
5 puan verdi
İnşallah barış gelir. Barışın gelmesi aslında çok kolay. Ucuz, içi boş, köhne ideolojilerin saçma sloganları yerine insanlar Allah'ın ayetlerine sımsıkı sarılmayı öğrendiğinde, İslam kardeşliği duygusunu hissettiğinde savaşmak, kin ve nefret duymak için hiçbir sebepleri kalmayacaktır.
azizeilknur
azizeilknur, @azizeilknur
13.3.2015 20:25:13
5 puan verdi
Bir Yunan şairin şu dizesi aklıma geldi: "Çocuğun gördüğü düştür barış"
Kutlarım,selamlar...
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL