Sorunlar onları yaratanların mantığı ile çözümlenemez. einstein
HİDAYET DOĞAN OSMANOĞLU
HİDAYET DOĞAN OSMANOĞLU

28 ŞUBAT-DARBEYE DOĞRU

Yorum

28 ŞUBAT-DARBEYE DOĞRU

( 1 kişi )

1

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

1341

Okunma

28 ŞUBAT-DARBEYE DOĞRU

28 ŞUBAT-DARBEYE DOĞRU

Refah Partisi bir cuma kapandı,
Mecliste nice hesaplar yapıldı,
Jandarma baskını siyaseti sardı,
Türkiye’de fırtına kopuyordu.

Fazilet kuruldu, Gül aday oldu,
Kutan’la kongrede yarışa girdi,
İki bin birde kriz kapıyı çaldı,
Türkiye’de büyük kriz yaşandı.

Benzin fiyatları birden yükseldi,
On milyar dolar ülkeden çıktı,
Borsa çöktü, faizler göğe erdi,
Devlet büyük zarar gördü o yılda.

Derviş geldi, ekonomi başına,
IMF ipotek koydu hazinesine,
Sıkı para politikası uygulandı,
Türkiye’de ağır günler yaşandı.

Fazilet Partisi sonra kapandı,
Yenilikçi kanat yola koyuldu,
“Tayyip, Gül, Arınç” öne çıktılar,
Ak Parti doğdu Türkiye’de sonra.

Gömlek değiştirdik deyip çıktılar,
Her kesimden nice insan toplandı,
Millet yeni bir umutla baktı,
Ak Parti yükseldi Türkiye’de.

MHP erken seçim kararını aldı,
Üç Kasım sandıkta millet konuştu,
İki bin iki geldi, karar çıktı,
Ak Parti iktidar oldu ülkede.

Yıllar geçti, mücadeleler yaşandı,
İki bin yedide Gül seçildi,
Balyoz, Ayışığı gündeme geldi,
Darbe tartışmaları sürdü ülkede.

12.01.1999//KIRIKKALE
HİDAYET DOĞAN OSMANOĞLU
TC.KÜL.BAK.HALK ŞAİRİ




Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

28 şubat-darbeye doğru Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz 28 şubat-darbeye doğru şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
28 ŞUBAT-DARBEYE DOĞRU şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Toprağımsın
Toprağımsın, @topragimsin
15.2.2013 17:01:42
Sevgili Hidayet Ağabey,

Şiirin dili dini yoktur çevirileri vardır ki ölümsüz şiirlerde, ölümsüz şairlerden çıkmıştır. Gelelim siyasi görüşlere farklı düşünen muhakkak olmalı demokrasinin gereği ama milletçe daha da açarsak kümeyi insanlık adına o çemberin içine dahil etmeliyiz kendimizi şahsi fikrimi yazıyorum çekinmeden bir şair siyasi görüşünü arka planda tutmalıdır. Yarın başka bir arkadaşım b başka bir arkadaşımız c partisi gelecek diye yazarsa seçim arenasına döner site sevgili Habib kardeşim bu siteyi bu hale getirinceye kadar belki otuz doğurdu ha burada asıl olan bir şey var üyeler de gerekli hassasiyeti gösterdi asıl olan bir aile gibi görmektir ki benim şahsi yorumum dur. Sevgi saygı ve selam ile.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL