Olgun adam bilgisini saat gibi taşır, çıkarıp herkese göstermez, gerektiğinde kullanır. (t. brown)
Sefa Yıldırım
Sefa Yıldırım

Düzensiz

Yorum

Düzensiz

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

657

Okunma

Düzensiz

Şimdilerde diller hiç bir yere varamıyor,
Fakirlik, fukaralık derdi; katmış önüne götürüyor,
’Bu gidişatın sonu nedir’ diye sorsanız;
Derdi büyük olan anlatır, o insanlar susmaz,
Geçim derdi bu, susturamazsınız.

Adaleti arayanların ağızları mühürlü,
Terazi dedikleri çoktandır oyunlu,
Ne zamandan beri haksızlar çıkar temiz,
Bu insanların sofraları kirli, zehirli.

Hal böyleyken; nerede kanun, kural, nizam,
Bu insanlara yetişir mi ki söz, kelam,
Beklemek bir yere kadar değil mi?
Biz susarken, başımıza gelmez mi afet-i azam.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Düzensiz Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Düzensiz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Düzensiz şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL