(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiirimi Kaldırdım şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Şiirimi Kaldırdım şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Bu şiir için "yüreğinize sağlık","tebrikler" gibi bir yorum elbette çok yavan kalacaktı.Bu yüzden olacak şiiri yorumlamak bana düştü sadece.Dilimizin döndüğünce yorumlamaya çalıştık.Bazen döner bakarım yeni yorum var mı diye ama nafile... Kıyam eden yeni şiirlerinizde buluşmak dileğiyle sevgili Şair.
Bu şiire bu şiir portalı dar geliyor bence.Şairin otuz kadar şiiri var ve hepsini de ayağa kaldıran şiir bu şiir olacak eminim.Varlık ve yokluk ister edebi olsun ister felsefi olsun ister manzum ister nesir olsun hiç bir metinde bu kadar acımasız çarpılmamıştı okuyucunun yüzüne.Belki de diğer okuyucular hicabından yorum yapmıyorlar biz yüzsüz yüzsüz kalem oynatmaya devam ediyoruz.Şairin şiirini ayağa kaldıran bu şiir umarım Türk Şiirini de ayağa kaldıracaktır.Şair bu şiirlerini bir kitapta yada bir albümde toplamak isterse ona önerim adı 'Şiirimi Kaldırdım' olsun.
Şiir mesajını varlık ile yokluk arasındaki çizgide veriyor... Sanki her insanın yakasına iliştirilmiş bir 'sen fanisin' diyen nota gönderme yapıyor.Kendisinin yokluğuna dair haberi yine kendisi veriyor.Edebiyatçıların şiirde 'irrasyonel' dediği şey bu işte.Hani Yunus Emre'nin "Çıktım erik dalına anda yedim üzümü" şiirinde olduğu gibi.Olmayan bir şiir yokluğu için sizden özür diliyor düşünebiliyor musunuz? Şair bize tek mısrada ontolojik bir beyin fırtınası yaptırıyor.Necip Fazıl rahmetlinin son günlerinde yazdığı şu şiire bakın: Varlık sende yoksun bir var bir yoksun İnsanoğlu kendi varından yoksun Gelsin beni yokluk akrebi soksun Bir zehir ki hayat özü faniye.. Bu iki şiir insanı aynı fırtınalı iklimlere savuruyor. Şairi gönülden tebrik ediyorum.