Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. bu eseri ona bırakacağım, gözüm arkada kalmayacak. m. kemal atatürk
Selim Akgün
Selim Akgün

Ağarsın ağır gün

Yorum

Ağarsın ağır gün

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1957

Okunma

Ağarsın ağır gün

Ağarsın ağır gün

Geceye bak sevgili!
Adımları yalpalayan bebekler gibi...
Düştü düşecek,
Küstü küsecek...

Gün ağarsın diye beklerken yazıyorum şimdi bu cümleleri
Lakin, gece öyle ağır ki,
Güneşi doğduracak zamanın, akışını ağrıtıyor sevgili...

İçindeki gizemin, gözüne yansımasına tutkudur bendeki
O öyle bir gizem ki, adın gibi;
Tek eskimeyen tattır dudaklarımdaki...

Tutarken şimdi gün doğumunun nöbetini,
Bir terörist gibi kurşunluyorum gecenin zifirini...
Hadi şimdi çak gözlerini!
Sahtesinden önce görmeliyim gerçek Güneş’i...

Selim Akgün

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Ağarsın ağır gün Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ağarsın ağır gün şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ağarsın ağır gün şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL