Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- goethe
YadigarR
YadigarR
@yadigarr

Papatyam ve Aşk

28 Kasım 2010 Pazar
Yorum
Şiirgram

Papatyam ve Aşk

( 1 kişi )

3

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

2145

Okunma

Papatyam ve Aşk



Cam kenarı ..

Engin deniz mavisi ve gökyüzü ..
Telaşlı sigara dumanı ..
Ve gözlerim ..
Hüzün ..

Cam kenarı ..

İstanbul ..
Senli sensizlik ..
Belirsiz adetli sevgililerinden biri ..
Ben ..

Cam kenarı ..

Papatyam ve aşk ..
Sen ..
Yokluğumun da, varlığımın da pan-zehri ..



Mustafa YADİGAR

Paylaş
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Papatyam ve aşk Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Papatyam ve aşk şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Papatyam ve Aşk şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Gözdenur İLETİR
Gözdenur İLETİR, @gozdenur-iletir
25.12.2010 21:29:26
5 puan verdi
Papatyam ve aşk ..
Sen ..
Yokluğumun da, varlığımın da pan-zehri ..
... guzel sıırdı yazan kalemınız dert gormesın..
sera.
sera., @sera-
30.11.2010 15:49:13
Sevda/sevdalı bir gönül ve o yüreğin hüznü düşmüş dizelere.. Yalnızlık dehlizinde derin bir özlem..
'Şiir' teması, bir şarkının şu sözlerini getirdi aklıma..

"yalnızlığa elbet alışır bedenim
yalnızlıkla belki de başa çıkabilirim
çok zor gelse bile yaşar öğrenirim
sensizlik benim canımı acıtan"

Okurken dikkatimi çekenleri demeden de geçemeyeceğim. Bu paylaşım 'Şiir' ve 'Şiir'e gölge düşmemesi adınadır.. Lütfen kırılıp alınılmaya ve bu dikkatten kaçmaya?!

Aslında ve doğrusu; Türkçe'de yazım kurallarına göre iki nokta olmamaktadır. Üç nokta olarak kullanılır.

Olmamasına rağmen ben de kullanırım. Hatta çok kullanırım.
Zira; bence iki nokta cümle bitmeden sözün manalı bir kesilişini, devamının olduğunu bazen de söylenmeden geçilen ya da söylenecek şeyler olduğunu ifade etmek içindir. Bitmemiş olguların, bitirilmemiş duyguların belirsizliğidir.. Durmak/durdurmak, düşündürmek, nefeslendirmektir bir anlamda satırda.

Dedikten sonra... Şirin kısa oluşu da göz önüne alınınca; her dizenizde; her söz ardında iki nokta olması, okunurken her satırda okuyucunun durdurması da doğrusu fazla geldi g/özüme.

Bir de dikkatinizden kaçtığını düşünerek paylaşmak isterim; (son satırda) yokluğumunda, varlığımında sözünde; da (ayrık) olmalıydı.

Saygımla...


sera. tarafından 11/30/2010 3:56:26 PM zamanında düzenlenmiştir.
Ahmet Moran
Ahmet Moran, @ahmetmoran
28.11.2010 03:34:48
Güzeldi şiiriniz kutlarım.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.