(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Kesik -10- şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kesik -10- şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
konuşma dili kullanılıyor biraz şairi eleştirmek istiyorum...
özür diliyorum ama kesik-1 şiirinden başlayın bu son bölüme kadar yazdıklarınızda bir tek imge gösterin bana! şiir yazmanın formatını hepten kaybettik üstadım. bütün bölümlerde alt alta yazdıklarınızın hepsi milyonlarca şiirde her mısrada zaten kullanılıyor..
dolayısı ile yazdığımız şey evet sizin kaleminizden çıkmıştır emeğinizdir ama ya okuyan kişi ve kişiler?
şiir türlerine baktığımız zaman bu şiiri bu türlerin hangisi ile anmamız gerek buda ayrı bir konu..
sizi taktir ediyorum elbet kaleminiz susmasın; fakat daha farklı bir dil ile anlatılabilir burada yazdıklarınız...
daha iyi daha farklı daha hoşnut kalacağımız şiirlere..
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim ama yazdıklarınızı tutarsız bulduğumdan eklemem gereken bazı açıklamalar var. Öncelikle şiir yazmanın bir formatı yoktur bu bir. Şiir şairin isteği, duygusu ve estetik kaygısı ile şekillenir ve ortaya çıkar. Bir dönemin büyük şairlerinin serbest nazımı eleştirmesinden daha eksik bir bakış açısı ile yaklaşmışsınız ne yazık ki. Çünkü şiirde illa ki imge kullanılmalıdır, imgesiz şiir yazılmaz gibi bir kural da yoktur. Kaldı ki "imge" yi nasıl değerlendiriyorsunuz tam anlayamadım. İmge uzun mısraların ve benzetmelerin ardında saklanmış anlam değil, şiirin yazım dili içerisinde kendini belli eden ruhtur düşüncesindeyim. Bu yüzden sizinle aynı düşüncede değilim.
İkinci olarak da siz şiirimi okuyan kişilerden yalnızca birisiniz. Bu yüzden diğer kişilerin duygularına tercüman olma çabanızı samimi bulup kutlayayım mı, eleştirinizin altını doldurma çabası olarak anlayıp düşünmeden geçeyim mi (!) bilemedim.
Son olarak da, yazmanın yanında bir hayli okuyan bir okur olarak da size tavsiyem bir şiir türleri üzerine çok düşünmemeniz, şiirden aldığınız hisler doğrultusunda şiirleri eleştirmenizdir. İlla ki şiirinizin türünü merak ediyorum diyorsanız, serbest nazım ile yazılmış bir şiirdir. Serbest nazım şiirlerde de saf konuşma dilinin kullanılması gayet normaldir. Farkı bir dilde şiirler okumak istiyorsanız, bunu benden istemek yerine, edebiyat defterinin ana sayfasına gidip, oradaki yazar arkadaşların şiirlerini okursanız daha iyi yaparsınız.
Af buyun ama eleştiri yapmak ile ahkam kesmek arasında büyük bir fark vardır. "Daha farklı bir dil ile anlatılabilir yazdıklarınız, daha iyi daha farklı daha hoşnut kalacağımız şiirlerle" cümlelerinizi çok yanlış buluyorum. Yazan ve okunması için ortaya eser sunan birisine bu cümleleri kurmak gerçekten büyük talihsizlik. Yazan kişi tüccar olmadığından, beklentileri karşılamak gibi bir derdi olmamalıdır diye düşüyorum.
Normalde eleştirilere yorum yazmak adetim değildir ama bu yazdıklarınıza kayıtsız kalamazdım. Size imgeli, uzun mısralı şiirlerle dolu bir okuma hayatı diliyorum. Sağlıcakla kalın.
Kendimi
Kimlere
Emanet
Ettim
Yaslanıp
Kaldım
Bulutlara
Karnım
Aç
Üstüm
Başım
Kir
Pas
İçinde
Alnımda
Yıllar
Kulağımda
Bin bir
Öğüt
Ah
Diyorum
Şimdi
Kendimi
Kimlere
Emanet
Ettim
hayat:) düşündürdünüz kimlere emanet edilmişiz...üstad derim... sevgiler..