(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
SOYLU ÇİLE şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SOYLU ÇİLE şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Ey sevgili dost; 87'li yılların Yeni Ufuk'nda başlayan Esselâm Yolculuğu'nu 7 yıl sonra, Bekir Yıldız'ın Sincan 1. Şiir Günleri'nde vuslata vardıran, Karataş ve Atmaca karesinden manâ ve mefhum nakkaşı.. Bir tesadüf müdür bilemem, ama Durdu Şahin'in sayfasında şöyle bir muhabbet faslında gördüm sizi.. Nisyana uğramamış hafızam, insana uğramışlığa iznini demek ki bugüne verdi ve bu ihtiyar gözler seni gördü.. Halbuki daha çok şiir veya nesir ehli dostları görmeye arzu var ama, neylersin koskoca âleme galiba biz çok az geliyoruz.. Sizi ve sizin yürek kavuran şiirlerinizi çok özlemiştik şairim.. Soylu Çile'ye talib olanlara;
"Hâlime bakıp da üzülme güzel, Kim sevdi de melul mahzun olmadı? Yüreğinde alev, gözlerinde sel, Kim sevdi de melul mahzun olmadı?
Kaçmak çare değil, korkmak nafile, Rahat bırakmıyor cennette bile. Hazreti Âdem’den kaldı bu çile, Kim sevdi de melul mahzun olmadı?
Kays’ı Mecnun eden aşk değil midir? Çölde akıl güden aşk değil midir? Candan önde giden aşk değil midir? Kim sevdi de melul mahzun olmadı?
Çare bulunmadı, yoktur devamız, Semâya yükselir her gün duamız. Kıyamete kalsın kara sevdamız, Kim sevdi de melul mahzun olmadı?
Yunus aşk yolunda coşup duruyor, Köroğlu dağları aşıp duruyor, Karac’oğlan hâlâ koşup duruyor, Kim sevdi de melul mahzun olmadı?"
diye seslenen Bestami şairin nezdinde selâmlar olsun.. Dualarımla.. Bekir Yalçınkaya/Sincan