KIYAM/ETŞiirin hikayesini görmek için tıklayın El-Hâlık: Yaratan, yoktan var eden. Varlıkların geçireceği halleri takdir eden.
El-Bâri: Her şeyi kusursuz ve mütenasip yaratan. Kıyam: Canlanmak. Er-Rahmân: Dünyada bütün mahlûkata merhamet eden, şefkat gösteren, ihsan eden. Zerre : Atom Asgar: En küçük Ekber: En büyük Vasf: Sıfat. Bir kimsenin veya şeyin taşıdığı hâl. Bir kimsenin veya şeyin durumunu anlatarak tarif etmek. Kayyum: Başlangıç, nihayet ve yeniden oluş gibi hallerden münezzeh ve ezelden ebede kaim, dâim ve var olan Allah (C.C.). El-Bâis: Mahşerde ölüleri dirilten, Peygamber gönderen. Kıyamet: Dünyanın sonu ve mahşer meydanına bütün insanların dirilip toplanacağı zaman.
Bir damla su.
El-Halık ve nizam... Bir sarmal et. El-Bari’ ve kıyam... Neden toprakla oldu Hikmeti sırr mahiyet? Ancak, toprakla buldu Eceli cahiliyet. Emrimizde kainat. Kusursuz Rahmaniyyet. Elbet ki her şey kısmet, Önemli olan niyet. Zerreden kürreye intizam El Müheymin’de marifet. Asgardan ekbere zamm, Tasarrufta bu kudret. Vasf edilmekten yüce, O sırr-ı kayyumiyet. Selam, El-Bais güce, Kopunca her kıyamet. 02.02.2009 Eser Cice Not: Açıklamaları şiirin hikayesinde bulabilirsiniz. |
O sırr-ı kayyumiyet.
Selam, El-Bais güce,
Kopunca her kıyamet.
çok çarpıcı bir anlatım...kutlarım..