Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. exupery
mesakin
mesakin

Ondan sonra

Yorum

Ondan sonra

( 9 kişi )

6

Yorum

12

Beğeni

5,0

Puan

72

Okunma

Ondan sonra

Ondan sonra

Nerede o bakışı, gülüşü nerede?
Söyle, unutmak mümkün mü?
“Unuttum” derken
kaybettim kendimi.

Nasıl anlatayım, söyle;
adını titremeden söyleyebilsem…
Oysa o çoktan unutmuş beni.
Aylar geçti üzerinden,

Artık dünya gözüyle göremem onu.
Geceleri adını sayıklarken
dönmeyeceğini biliyorum.

Zaten ne bir konuşma vardı,
ne de bir karşılaşma…
aramızda.
Yine de
içimde bir yara olarak kaldı.

Olmasa da,
konuşmasa da,
bir dakika bile
yanımda olmasa da…

Bende bıraktığı o boşluk
hâlâ onun kadar güzel.

Gittiği gün
öyle bir yara bıraktı ki içimde,
anısı ilk günkü gibi
hâlâ taze.

Ve en acısı ne, biliyor musun?
Hiç yaşanmamış
onca şeyin özlemi var içimde.

Ne bir konuşmamız oldu,
ne de bir vedamız…
Ama ben yine de
onu kaybetmişim gibi özlüyorum.

Belki de bazı insanlar
hayatımıza hiç girmeden
içimizde bir ömür kalır.
O da
öyle kaldı bende.
mesakin-19/09/2026

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (9)

5.0

100% (9)

Ondan sonra Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ondan sonra şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ondan sonra şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Tercanlı24
Tercanlı24, @tercanli24
19.9.2026 13:36:21
5 puan verdi

Güzel bir çalışma
bizde okuduk kutlarık
kaleminiz daim olsun
selamlarımızıda bıraktık
Hikmet-Metin
Hikmet-Metin, @hikmet-metin
19.9.2026 12:27:15
5 puan verdi
“Ondan Sonra”da en çok hissedilen şey, hiç yaşanmamış bir hikâyenin bile insanda nasıl derin bir iz bırakabileceği. “Hiç yaşanmamış onca şeyin özlemi var içimde” dizesi şiirin bütün duygusunu tek başına taşıyor. Ne bir konuşma, ne bir veda olmuş ama yine de kaybedilmiş biri gibi özlemek… Bu tarafı şiiri oldukça gerçek ve dokunaklı yapmış. Sade, kırgın ve içten bir anlatım. Kaleminize ve yüreğinize sağlık.
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
19.9.2026 10:59:30
5 puan verdi
Genel Özet:
Sessizliğin, ihtimallerin ve kalpte taşınan gölgelerin şiiri. Şair, bir insanı hiç hayatına girmeden de kaybetmenin mümkün olduğunu harika bir duyarlılıkla dile getirmiş. Kalemine, yüreğine sağlık.
Yılmaz Tizgöl
Yılmaz Tizgöl , @yilmaztizgol
19.9.2026 10:47:49
5 puan verdi
Hiç yaşanmamış bir yakınlığın ardından duyulan gerçek kayıp hissi, şiirin sessiz hüznünü derinleştiriyor. mesakin, “Bende bıraktığı o boşluk / hâlâ onun kadar güzel” dizeleri, yokluğu bile sevilen kişiden ayıramayan gönlün hâlini çok etkileyici anlatıyor. “Hiç yaşanmamış / onca şeyin özlemi var içimde” sözü ise olmayan hatıraların bile insanın içinde nasıl ömürlük bir yaraya dönüşebildiğini şiirin en güçlü yerinde duyuruyor. Kutluyorum kardeşim, kalbi selamlarımla.
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
19.9.2026 10:39:23
5 puan verdi
Merhaba değerli dost kalem
Güzel şiir
Kutluyorum yürekten, yalansız ve riyasız
NİCE GÜZEL ŞİİRLERE YELKEN AÇMAN DİLEĞİMLE
Şiirle kal, sevgiyle kal, dostça kal, sağlıkla ve hoşça kal
Tülay Aslan
Tülay Aslan, @tulayaslan
19.9.2026 10:16:28
Ne bir konuşmamız oldu,
ne de bir vedamız…
Ama ben yine de
onu kaybetmişim gibi özlüyorum.

Belki de bazı insanlar
hayatımıza hiç girmeden
içimizde bir ömür kalır.
O da
öyle kaldı bende.

Beğeni ile okudum.Guzel şiiri ve şairimi kutluyorum Kaleminize bereket İlhaminiz bol olsun Tebrikler Selam sevgiler saygılar sunarım.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL