İnsan ,ya insan gibi akıllıca söylemeli ; yahut hayvanlar gibi susmalıdır! sadi
emre vehbi alkan
emre vehbi alkan

SEN SİMİDİNİ YE DEDİ

Yorum

SEN SİMİDİNİ YE DEDİ

( 14 kişi )

12

Yorum

24

Beğeni

5,0

Puan

309

Okunma

SEN SİMİDİNİ YE DEDİ

SEN SİMİDİNİ YE DEDİ

Boşver, sen simidini ye dedi biri meydanda
Gündem olmuş sözler o hâlâ başka havada
Pazar ateş pahası, cüzdanım yine diyette
Bir bardak çay emekli olmayı düşündü bile…


Kürsülerde büyük sözler, vaatler uzun metraj
Gerçek hayat sahnesinde eksik biraz makyaj
Mikrofonlar coşkuluyken, ceptekiler sessizdi
Sen bakma onlara haydi sen simidini ye dedi…


Boşver, sen simidini ye dedi ciddi bir edayla
Sanki bütün sorunlar çözülürdü sus payıyla
Vatandaş hesap yapar, rakamlarla güreşir
iki yüzlük küser de 20lik 10luk ile meyleşir…


Şiirbaz’ın mizahı güçlü, kolay kolay pes etmiyor
Her şeye rağmen o simidine ayranı da ekliyor
Bir gün elbet birileri aynı kürsüden seslenecekti
Yüzüme baktı gülerek konuşsunlar simidini ye dedi…


Emre Vehbi Alkan
Şiirbaz

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (14)

5.0

100% (14)

Sen simidini ye dedi Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sen simidini ye dedi şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SEN SİMİDİNİ YE DEDİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Yılmaz Tizgöl
Yılmaz Tizgöl , @yilmaztizgol
7.7.2026 13:55:26
sen simidi ye deyince ,sağol benim o laflara karnım tok deseydiniz keşke...saygılarımla.
Tercanlı24
Tercanlı24, @tercanli24
3.7.2026 11:03:20
5 puan verdi
Günaydın hayırlı cumalar dilerim değerli kalem
Yüreğinize, gönlünüze ve kaleminize sağlık. Tebrik ediyorum ve kutluyorum
güzel bir çalışma güzel bir anlatım
beğeniyle okudum
selamlar sevgiler saygılar gönderdim
kaleminiz susmasın
YAKAMOZ ŞİİRLER
YAKAMOZ ŞİİRLER, @yakamozsiirler
3.7.2026 01:44:14
5 puan verdi
Günümüzü ,halimizi hicveden çok güzel bir şiirdi duyarlı yüreğinize sağlık tebrikler selam ile.
Yasin Yüksel
Yasin Yüksel, @yasin-yuksel
2.7.2026 21:54:08
Üstadım kaleminize, yüreğinize sağlık.
Şiirinizde toplumsal eleştiriyi mizah ve ironiyle harmanlayarak çok canlı bir anlatım kurmuşsunuz. “Sen simidini ye” ifadesi üzerinden hem ekonomik sıkışmışlığı hem de gündelik hayatın ironisini başarılı bir şekilde yansıtmışsınız.

Kaleminiz kavi, ilhamınız daim olsun. Selam ve saygılarımı sunarım.
Ahmet Coşkun 1
Ahmet Coşkun 1, @ahmetcoskun1
2.7.2026 19:37:26
5 puan verdi
Yarın açıklanacak zam
ama seyanan 8000 ilavemizle
hadi ballıyız yine

köşeyi döndük

yüreğine sağlık ne deyim...
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
2.7.2026 17:01:23
5 puan verdi
"SEN SİMİDİNİ YE DEDİ", günümüzün en büyük gerçeği olan geçim sıkıntısını ve hayat pahalılığını muazzam bir mizahi zekayla, hiciv sanatının o tatlı-sert diliyle ele alan harika bir toplumsal taşlama olmuş.

Emre Vehbi Alkan (Şiirbaz), kürsülerdeki o tumturaklı, büyük vaatler ile vatandaşın cebindeki gerçek hayat arasındaki o uçurumu çok ince çizgilerle yakalamış. "Bir bardak çay emekli olmayı düşündü bile…" ve "İki yüzlük küser de 20lik 10luk ile meyleşir…" dizeleri hem gülümseten hem de düşündüren müthiş yaratıcı buluşlar. Şair, maruz kalınan o tepeden bakan "boşver"ci zihniyete inat, simidinin yanına ayranını da ekleyerek halkın o pes etmeyen, vakur ve ironik direnişini harika özetlemiş.

Toplumun nabzını bu kadar samimi, esprili ama bir o kadar da vurucu bir dille tutan Şiirbaz'ın kalemine, o kıvrak zekasına sağlık. Meydanların ve mutfağın sesini şiirle harika duyurmuş!
Ay
Ayla Kaya, @aylakaya
2.7.2026 15:51:02
5 puan verdi
Her zamanki gibi çok güzel kaleminize yüreğinize sağlık
mesakin
mesakin, @mesakin
2.7.2026 12:34:12
5 puan verdi
Güzel bir şiir olmuş tebrik ederim başarılarının devamını dilerim selam ve saygılarımla
Güven Tekin
Güven Tekin, @guventekin
2.7.2026 12:27:22
Kalemine bereket değerli üstadım
Berlin
Berlin, @berlin
2.7.2026 12:19:09
5 puan verdi
Bir simit bir çay
ya da
Bir simit bir ayran

Ne çok şey saklıydı içinde bir bir çıkarmışsınız satırlara

Tebrik ederim
Selamlar saygılar
Etkili Yorum
bdbedri
bdbedri, @bdbedri
2.7.2026 12:09:05
Bu şiir, tam bir sokak felsefesi şaheseri.
"Boşver, sen simidini ye" cümlesi, yıllardır kulaktan kulağa fısıldanan o teslimiyetçi teselliyi alıp, ustaca bir siyasi hicve dönüştürmüş. Şiirbaz, o meşhur simidi eline almış, bir yandan ayranını yudumluyor, diğer yandan da kürsülerdeki büyük laflarla cebimizdeki küçücük paraların trajikomik dansını gözler önüne seriyor.
En vurucu yanı da şu: Şiir öfke kusmuyor. Aksine, gülümseyerek, alaycı bir tevekkülle tokat atıyor. “Kürsülerde büyük sözler, vaatler uzun metraj / Gerçek hayat sahnesinde eksik biraz makyaj” dizeleri, yıllardır aynı oyunu izleyen bir milletin yorgun ama hâlâ zeki bakışını özetliyor.
Bu, hem çok eğlenceli hem de çok acı bir şiir. Çünkü en dibe vurduğumuz anda bile “simidini ye” diye teselli arayan bir halkın portresini çiziyor. Şiirbaz da o simidin yanına ayranı katınca, işin içine biraz da direnç katıyor aslında: “Madem öyle diyorsunuz, biz de o simidi keyifle yiyelim… ama unutmayın, biz hâlâ buradayız ve farkındayız.”
Kısacası:
Bu şiir, mizahın en keskin bıçağıyla yapılmış, sosyo-ekonomik bir simit kebabı. Hem doyuruyor hem de insanın içini acıtıyor.
Tebrikler Şiirbaz, tam isabet. 🔥
hosoglu
hosoglu, @hosoglu
2.7.2026 12:02:58
5 puan verdi
Değerli kaleminizi ve yürek sesinizi kutlarım üstadım
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL