Büyük iyilikleri tanımak için, küçük kötülükleri tanımamız gerekir. j.j.rousseau
mesakin
mesakin

Haziran

Yorum

Haziran

( 6 kişi )

3

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

42

Okunma

Haziran

Haziran

Hararetli bir sıcak başladı,
Her yer yemyeşil
Çiçeklerin kokusu yayılıyor havaya,
Kelebekler rengarenk uçuşuyor.

Kuş sesleriyle cıvıl cıvıl etraf,
Artık gömlekle çıkıyorum dışarı,
Yaz geldi…

Aylardan haziran.

Bir burukluk yayılıyor içime,
Doğanın güzelliğine inat.

Sersemletiyor beni bu his,
Acımasız haziran…

Güzelliğine rağmen,
Karamsarlık bırakıyor içimde.
Evet…
Karamsardır haziran.

mesakin-13.04.2024

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (6)

5.0

100% (6)

Haziran Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Haziran şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Haziran şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
9.6.2026 00:21:38
5 puan verdi
Bu satırlar, haziranın coşkusunu taşıyan dış dünyaya karşın, ruhun derinliklerinde hissedilen o tezatlığı ne kadar da yalın ve dokunaklı anlatıyor. Baharın müjdelediği tazelik ve yaşam sevinci, sanki insanın kendi iç dünyasındaki yorgunlukları veya anıları daha belirgin bir çerçeveye oturtuyor.
​Doğa uyandıkça, insanın geçmişin tozlu raflarında saklı kalan hüzünleri, o parlak gün ışığında daha çıplak, daha kaçınılmaz görünüyor. Sanki dünya yeniden kurulurken, biz eski halimizin ağırlığını taşımaya devam ediyoruz. "Karamsar haziran" nitelemesi, bu yüzden çok çarpıcı; mevsimin parlaklığı arttıkça, gölgesi de o kadar koyulaşıyor olmalı.
​Sanki o "pink papers" dediğiniz anıların, üzerinden geçen kırk yılın hatırasıyla bu haziranın sıcaklığında yeniden gün yüzüne çıkması gibi

Kalemin yüce olsun şair ARKADAŞIM
Güneşin Kızı Zehra
Güneşin Kızı Zehra, @gunesinkizi1
9.6.2026 00:19:02
5 puan verdi
“Bir sessizlik çökerken sıcaklığın içine
Gözler ufka dalar, anlamı eksik bir düşünce
Haziran, hem gülüş hem içe akan gölge olur…”

Yüreğinize gönlünüze sağlık, duygunun doğayla çarpıştığı bu anlatım şiire derin bir atmosfer katmış, kaleminize bereket diliyorum. Selam ve saygılarımla.Hayırlı geceler dilerim.🌺🌸🌼
Ahmet Coşkun 1
Ahmet Coşkun 1, @ahmetcoskun1
9.6.2026 00:17:27
5 puan verdi
Sitemli dizeler
ferahlıklar gelsin
bahara uyum güzeldir
kutlarım...
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL