Yağmurlu bir pazar günü öğleden sonra ne yapacaklarını bilmeyen milyonlar, bir de ölümsüzlük isterler. susan ertz
Şerif MENGÜTEMÜR
Şerif MENGÜTEMÜR

VASIFSIZ ELEMAN

Yorum

VASIFSIZ ELEMAN

( 1 kişi )

0

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

65

Okunma

VASIFSIZ ELEMAN

Varlık gemisinin tayfası değil,
Yokluğa bir liman olmayı seçtim.
İsmimin geçtiği sayfası değil,
Yazılmamış roman olmayı seçtim.

Gözlerine kestirmeye kalktılar,
Farklı hava estirmeye kalktılar,
Meşhur diye göstermeye kalktılar;
Ben meçhul kahraman olmayı seçtim.

Mazlûma, mağdura mâkul kucaktım;
Zâlimin zulmüne köşe bucaktım.
İklimimle ne soğuk ne sıcaktım,
Dört mevsim ılıman olmayı seçtim.

Şerif’im, başımın eti yendikçe,
Sinirim tepeme bindi bindikçe,
"Hem şâirsin hem hattatsın." dendikçe
Vasıfsız eleman olmayı seçtim.

14 Nisan 2007
İzmir

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Vasıfsız eleman Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Vasıfsız eleman şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
VASIFSIZ ELEMAN şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL