Haksızlık sadece bir tarafta olsa davalar uzun sürmezdi. la rochefoucauld
BAYKARA
BAYKARA

FELEK İLE HASBİHAL

Yorum

FELEK İLE HASBİHAL

( 1 kişi )

1

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

74

Okunma

FELEK İLE HASBİHAL

FELEK İLE HASBİHAL

Bahtımın yoluna pusu mu kurdun?
Bir bana mı yetti gücün ey felek!
Vurdukça devirdin, sustukça vurdun,
Bir bana mı yetti gücün ey felek!

Hedefin ben miydim bunca okunda?
Ağu mu gizliydi tatlı lokmanda?
Zehirli bir sızı kaldı yakamda,
Bir bana mı yetti gücün ey felek!

Sevip ayrılanın gülmedi yüzü,
Sönmüyor içimde ateşi, közü.
Geçmedi murada kalbimin sözü,
Bir bana mı yetti gücün ey felek!

Akıyor gözyaşım silemez misin?
Son bir kez kapımı çalamaz mısın?
Azrail gelmeden bulamaz mısın?
Bir bana mı yetti gücün ey felek!

Baykara yorulup düştü darlığa,
Güvendiği dağlar döndü karlığa.
Hükmün mü geçiyor yalnız varlığa?
Bir bana mı yetti gücün ey felek!


@---a.baykara

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Felek ile hasbihal Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Felek ile hasbihal şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
FELEK İLE HASBİHAL şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
6.5.2026 10:59:23
5 puan verdi
Şiiriniz, “felek”e karşı bir sitem ve kaderle hesaplaşma havasında güçlü bir iç monolog taşıyor. Tekrar edilen “Bir bana mı yetti gücün ey felek!” dizesi, metni bir yakarış ritmine dönüştürerek duyguyu sürekli canlı tutuyor.

“Zehirli bir sızı kaldı yakamda” ve “Güvendiği dağlar döndü karlığa” dizeleri, yaşanan kırılmaları somut imgelerle etkili biçimde veriyor.

Yüreğinize sağlık, kaderle konuşan, sitemi güçlü ve geleneksel şiir tonunu taşıyan bir eser. Tebrik ederim. Saygılar selamlar.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL