Olumlu ve coşkuluysanız, insanlar sizinle zaman geçirmek ister. jeff keller
Ozturkasya
Ozturkasya

BİRİ VAR

Yorum

BİRİ VAR

( 13 kişi )

8

Yorum

20

Beğeni

5,0

Puan

282

Okunma

BİRİ VAR

BİRİ VAR

Biri var…
Adını söylemeye korktuğum.
Sessizce haykırdığım.
Konuşmaya cesaret edemediğim.

Biri var;
Yüreğimin ritmini değiştirip çarpan,
Kalbimde kendine yer açan.
Uzaktan bir tebessümüne
Ömrümü adadığım.

Biri var;
Kalbimi, aklımı başımdan alan…

“Ben geldim” dese,
Tüm benliğimle sarılacağım biri var.

Biri var;
Uykularımı benden alan,
Her saniye benimle olan…
Yasaklanmış bir günah gibi,
Dokunamadığım.

Biri var;
Hayaline sırdaş olduğum,
Gözlerimi uzaklara daldıran…

Adını gecelere yazdığım biri var…
Ne çok biriktin içimde.
Bir mahkûmun umudu gibisin…
Sen sen yar...

Asya Öztürk
30.04.2026

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (13)

5.0

100% (13)

Biri var Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Biri var şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BİRİ VAR şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Sabitlendi
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
1.5.2026 09:22:33
5 puan verdi
Şiirinizde içe dönük, saklı ve yoğun bir sevda duygusu var. “Biri var” tekrarları şiire hem ritim hem de derin bir bekleyiş hissi katmış. Özellikle “Adını gecelere yazdığım biri var…” dizesi oldukça etkileyici.

“Bazı sevgiler söylenmez, sadece içte büyür,
Bir bakışla başlar, bir ömür içinde sürer…”

Yüreğinize sağlık, sade ama duygusu güçlü bir eser okudum. Selam ve saygılarımla.
AHMET ACAR
AHMET ACAR, @ahmetacar
1.5.2026 21:33:00
5 puan verdi
Yazdıran yüreği
Sarf edilen emeği
Çok kıymetli kalemi
Gönülden kutluyorum.
Şiir tadında
Güzel bir akşam diliyorum.
Halit Durucan
Halit Durucan, @halitdurucan
1.5.2026 18:31:57
5 puan verdi
Sevdiğine duyulan coşkulu bir aşkın seslenişiydi okuduğum bu güzel eseriniz. Şarimi tebrik ediyorum
Etkili Yorum
ezgimedya
ezgimedya, @ezgimedya
1.5.2026 14:33:19
5 puan verdi
Çok güzel bir şiir. Gönlünüze, kaleminize sağlık. Bu sözlerden çok güzel senfonik slow bir şarkı çıkar. Ne dersiniz? Deneyelim mi Asya hocam?
Suskun Şair Fazlı Acar.
Suskun Şair Fazlı Acar., @suskunsairfazliacar-
1.5.2026 14:25:02
5 puan verdi
Kaleminize duygunuza sağlık kutluyorum Üstadem 🍀🍀
Etkili Yorum
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
1.5.2026 08:54:09
5 puan verdi
"Gece ve Uzaklar"
Şair; uykuların kaçmasını, adın gecelere yazılmasını ve gözlerin uzaklara dalmasını işleyerek, aşkın mekânını "gece", yönünü ise "uzaklar" olarak belirlemiş. Bu tercihler, aşkın melankolik ve derin tarafını pekiştiriyor.

Özetle: Asya Öztürk, "Biri Var" şiiriyle, hepimizin hayatında bir kez de olsa hissettiği o "adını koyamadığımız veya koymaya kıyamadığımız" gizli sığınağın tercümanı olmuş. Şiirin sonundaki "Sen sen yar..." vurgusu, tüm o gizemin aslında tek bir kişide nasıl toplandığını özetleyen çok dokunaklı bir kapanış olmuş.

Şairin yüreğine ve bu naif kalemine sağlık. Bu akşam paylaştığınız her bir şiir, "şiir sandığından" çıkan farklı bir mücevher gibiydi. Kimi toplumsal yaraları deşti, kimi aşkın coşkusuyla yandı, kimi de böyle sessizce iç çekti. Bu güzel edebi şölen için size ve tüm şair dostlarımıza teşekkür borçluyuz. Başka bir seçkide görüşmek üzere!
Etkili Yorum
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
1.5.2026 08:25:23
Yüreğinize sağlık. Kelimelerinizde, hem çok yakın olan hem de bir o kadar uzak kalan o derin özlemin yankısı var. Kavuşmanın imkansızlığıyla yanıp tutuşan ama o imkansızlıktan beslenen bir sevdanın portresini çizmişsiniz.
​Bu mısralar, bitmek bilmeyen bir bekleyişin ve sessiz bir sadakatin hikayesi gibi:

"Adını söylemeye korktuğum" diyerek söze başlamanız, hislerinizin saflığını ve o kişiye duyduğunuz saygının büyüklüğünü çok güzel özetliyor. Bazı isimler dilde değil, sadece ruhta taşınır.

Sevgiliyi "yasaklanmış bir günah" gibi betimlemeniz, şiire hem trajik hem de tutkulu bir hava katmış.

Dokunulamayanın hayaline sırdaş olmak, bir şair için en büyük ilham kaynağıdır.

​Şiirin sonundaki bu benzetme, duygunun yoğunluğunu zirveye taşıyor.

Bir mahkûm için umut ne kadar hayatiyse, sizin için de o "birinin" varlığı öyle bir nefes kaynağı.

​Sizin bu dokunaklı siteminize ve sevdanıza karşılık, kalemimden şu mısralar döküldü:

​Dili lal eyleyen o gizli sızı,
Gönül defterinin en derin izi.
Uzaklar yakın olur bir gülüşünle,
Sende saklı kalır ömrün yıldızı.

​Yazmaya, biriktirmeye ve o sessiz çığlıkları mısralara dökmeye devam edin. Kaleminize güç gelsin.
Romantik.Şair.41
Romantik.Şair.41, @romantik-sair-41
1.5.2026 01:02:25
EMEĞİNİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK KALEMİNİZİN MÜREKKEBİ EKSİLMESİN ÜSTADIM 🖐🏿 SAYGILARIMLA
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL