Başarıyı hedef alın mükemmel olmayı değil. yanlış yapma hakkınızdan vazgeçmeyin; vazgeçerseniz yeni şeyler öğrenme ve gelişme olanağınızı kaybedersiniz. unutmayın; mükemmeliyetçiliğin arkasında korku yatar. insan olduğunuzu hatırlayarak korkularınızı göğü
CELİL61
CELİL61

AZAPTA KALSIN

Yorum

AZAPTA KALSIN

( 3 kişi )

2

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

75

Okunma

AZAPTA KALSIN

Dualar yoruldu uçmuyor göğe,
Sular duruldu akmıyor bile,
Gönülse razı olmuyor böyle,
Kuşlara bile cennet göster Allah’ım,
Ona dokunan eller azapta kalsın.

Susturdum dilimi adın yabancı,
Unuturum sanan yürek yalancı,
Çaresizim diyen akıl çıkarcı,
Kuşlara bile cennet göster Allah’ım,
Ona dokunan eller azapta kalsın.

Öldürdüm umudumu mezarı yok,
Ah etmedim ama güleceğin yok,
Sevdam senin hakettiğinden çok,
Kuşlara bile cennet göster Allah’ım,
Ona dokunan eller azapta kalsın.

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Azapta kalsın Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Azapta kalsın şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
AZAPTA KALSIN şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
13.4.2026 10:42:40
5 puan verdi
Bu şiir, kırgınlık ve içsel sitemi dua diliyle birleştiren, oldukça yoğun duygusal bir metin. Sevgi acısı ile isyan duygusu iç içe geçmiş; özellikle “Kuşlara bile cennet göster Allah’ım” tekrarı, şiire hem yakarış hem de dramatik bir ağırlık kazandırıyor.

Metinde dikkat çeken en güçlü yön, duygunun doğrudan ve filtresiz bir şekilde aktarılması. İçte bastırılan kırgınlık, zamanla beddua tonuna yaklaşan bir iç konuşmaya dönüşüyor. Bu da şiiri sadece bir aşk şiiri olmaktan çıkarıp, ruhsal bir çöküş anlatısına yaklaştırıyor.

“Bazen insan en çok sustuklarını dua gibi söyler,
Ve en ağır sözler, en sessiz gecelerde çıkar kalpten…”

Yüreğinize sağlık, duygusu güçlü, içten ve etkileyici bu şiiri okudum; selam ve saygılarımla.
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
13.4.2026 10:16:56
5 puan verdi
Merhaba
Eser her zaman ki gibi güzeldi
Biz de okuduk, kutladık ve alkışladık yürekten
Gönlün abat olsun, tüm şiirlerin mükemmel ve benzersiz olsun
ŞİİRLE KAL, SEVGİYLE KAL, SAĞLICAKLA KAL, HOŞÇA KAL
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL