Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- toegueville

AZADE

( 3 kişi )

2

Yorum

10

Beğeni

5,0

Puan

36

Okunma

AZADE

Azade
Beni ,yarattığın kuldan azade et,
Beni, fani dünyadan azade et,
Daldıkça bulayım içimdeki beni,
Beni değil, yalnız içimdeki seni!

Kul güvenilmez, yıkık bir duvar,
Can fani,akıl baştan gider
Çektiğim neyse içime nefes diye.
Şükür nefese değil, nefesi verene.

Av. F.S.A.🕊

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Azade Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Azade şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
AZADE şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
29.3.2026 09:33:14
5 puan verdi
Şiiriniz, dünyevi bağlardan ve fani benlikten özgürleşme arzusunu derin bir ruhsal farkındalıkla ifade ediyor; her dize hem yalın hem de düşündürücü.

“İçimdeki seni ararım sessizce,
Fani örtüler kalkar bir bir,
Ve ruhum özgürleşir kendi özünde…”

Yüreğinize sağlık, bu kadar derin ve içten bir ilahi ruh hâlini yansıtan güzel bir eser okudum; kaleminiz daim olsun. Selam ve saygılarımla.
ramazancelik
ramazancelik, @ramazancelik
29.3.2026 09:19:44
insanın dünyevi hırslardan, fani varlıklardan ve kendi benliğinden (nefsinden) sıyrılıp, tek gerçek sığınak olan Yaradan’a yönelmesi ve hakikati kendi iç dünyasında bulmasıdır. Kalemin daim olsun inşallah.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL