"akıl...sevecenlik...cesaret...bunlar insanın, dünyanın her yerinde kabul edilmiş üç manevi değerdir." (confucius)
Dilek Duru Günay
Dilek Duru Günay

Asya Mı?

Yorum

Asya Mı?

( 7 kişi )

4

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

64

Okunma

Asya Mı?

Asya Mı?

Her eskiden yazılan;bu güne göre eskir mi? 2012’den.!…
Hayrettin Yazıcının Asyasına ayna...

ASYA MI

Orhun gibi Hazar gibi
Bakamaz bil ki Asya
Suyu Tanrı dağlarının
Eriyen karından beslenmemiş
Hazardan nemli yeller koklamamış.

Havası tozlu toprağı kızıl
Hamuru çok tuzlu
Çok terler karışmış içine
Nice kitap rafa kalkmış
Kimisi telsiz internet
Dalgalarına sıkışmış.

Öz şekilde zincirli
Anlatılan masallarda kadın silik
Varla yok arası
Ruhu yalnız ruhu ölük
Bedeni bölünmüş bölük bölük
Bilgeleri suskun…

Hayata dair alamaz umut
Söyle bana nasıl kişner, coşar, akar
O yapışmış kalmış yabanda
Sen beklersin kükresin, essin
Ses versin sana Asya...
(DxG)

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (7)

5.0

100% (7)

Asya mı? Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Asya mı? şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Asya Mı? şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
AHMET ACAR
AHMET ACAR, @ahmetacar
7.3.2026 23:45:01
5 puan verdi
Her dizesi ayrı güzellikte
Bir şiir okudum.
Kaleminiz daim olsun
Hep var olun inşallah
Selam ve dualarımla.
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
7.3.2026 22:24:27
5 puan verdi
Asya, artık o Tanrı Dağları’nın eriyen karından beslenen o hür nehir değil; suyu bulanık, toprağı tozlu bir garip diyar olmuş. Bilgeleri suskun, kitapları rafa kalkmış, ruhu ise internet dalgalarına sıkışmış bir coğrafyadan bahsediyoruz. En acısı da; o masallarda kadının silinmesi, ruhunun 'ölük' kalmasıdır. Zincirlenmiş bir özle, kükremesini beklediğimiz o Asya, artık sadece yabanda yapışıp kalmış bir yankıdır. Bu şiir, bir uyanış özlemi değil, o eski görkemli ruhun kaybına tutulan bir yas gibidir."
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
7.3.2026 21:21:45
5 puan verdi
MERHABA DEĞERLİ KALEM
Güzeldi şiir her zaman olduğu gibi
Kutladım yürekten, yalansız ve riyasız
Sonsuzluğun sahibine emanet olasın, sağlıcakla kalasın
Ferda,ca
Ferda,ca, @ferda-ca
7.3.2026 21:21:19
5 puan verdi
Şiir, Asya kıtasını sadece coğrafya olarak değil, ruh ve tarih üzerinden bir varlık gibi hissettiriyor. “Ruhu yalnız, ruhu ölük / Bedeni bölünmüş bölük” dizeleri, kıtanın geçmişten bugüne yaşadığı acıları ve parçalanmışlığını içten bir şekilde yansıtıyor. Anlatımda masalsı ve sert imgelerin birleşimi, Asya’yı hem büyülü hem de hüzünlü bir karakter olarak okura sunuyor. Özellikle son satırdaki beklenti ve kükreme arzusu, şiire hareket ve canlılık katıyor; kıta adeta nefes alıyor.

Tebrikler

Sevgiler sairem 🌍🌿🙏✍🏻📘📖
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL