Bir an için, tanrı’nın gücü bende olsun isterdim, anne!” eugenie
Hayalleryumağı
Hayalleryumağı

SEN NESİN ?

Yorum

SEN NESİN ?

( 25 kişi )

12

Yorum

46

Beğeni

5,0

Puan

211

Okunma

SEN NESİN ?

SEN NESİN ?

sen güzel yazar
güzel çizer
güzel söyler
şair mısın ?
mimar mısın ?
solist mısın ?
sen nesin ?


sen duyarlısın
sen değerlisin
sen yandan çarklısın
sütten yeni çıkmış kaşık mısın ?
pırıl pırıl parlayan ışık mısın ?
yanına konmuş çay mısın ?
hadi söyle
nesin sen ?


nankör desem değilsin
hançer desem değilsin
biçer döver desem hiç değilsin
seni sevsem
sana gülüm bir tanem desem
seni gönül rehberime dahil etsem
evet der misin ?

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (25)

5.0

100% (25)

Sen nesin ? Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sen nesin ? şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SEN NESİN ? şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Sabitlendi
CEMRE_YMN
CEMRE_YMN , @cemre-ymn
18.2.2026 18:29:16
5 puan verdi
Değerli Üstadım,
"Sen nesin?" diye sorarken aslında insan ruhunun o çok yönlü ve vakur derinliğini ne kadar mahir bir dille mühürlemişsiniz.
Bir şairin ilhamından bir mimarın titizliğine, bir solistin feryadından "yandan çarklı" bir hayatın samimiyetine kadar uzanan bu derya gönüllü sorgulamanız, kaleminize ne kadar hakim olduğunuzu bir kez daha gösteriyor.
Duyarlılığı ve değeri pırıl pırıl parlayan bir ışık gibi bu mısralara nakşettiğiniz için Sizi gönülden tebrik ederim.
Hayırlı Ramazanlar dilerim.
AHMET ACAR
AHMET ACAR, @ahmetacar
19.2.2026 00:12:51
5 puan verdi
Tadında lezzet dolun bir şiir okudum
Güzel kaleminizden yürekten kutluyorum.
Tebrikler. Her şey gönlünüzce olsun.
Huzurlu mutlu aydınlık yarınlar diliyorum.
Selamlar dualarımla.
bilimkenti
bilimkenti, @bilimkenti
19.2.2026 00:02:35
Susmak ve beklemek der gibi... Kalemin dizeleri. Evet der düşleri ile. Kaleminiz daimi olsun
Hayrullah
Hayrullah , @hayrullah1
18.2.2026 23:17:42
5 puan verdi
Şiiriniz için tebrik eder,Ramazan’ı Şerifinizi en içten dileklerimle kutlar tüm insanlık adına hayırlara vesile olmasını Yüce Rabb’imden niyaz eder , sağlık ve afiyet içinde huzurlu bir Ramazan ayı geçirmenizi temenni ederim.
Selamlar sevgiler saygılar sunuyorum Allaha emanetsiniz
Ali Rıza  Coşkun
Ali Rıza Coşkun, @alirizacoskun
18.2.2026 18:50:18
5 puan verdi
“SEN NESİN?” şiiriniz, hem eğlenceli hem de düşündürücü bir sorgulama diliyle yazılmış. Özellikle gündelik nesnelerle yapılan benzetmeler (“yanına konmuş çay mısın?”, “sütten yeni çıkmış kaşık mısın?”) şiire samimi ve esprili bir hava katmış.

Kısacası, eseriniz sevgiyle yoğrulmuş bir kimlik arayışını, mizahi ve içten bir üslupla dile getiren hoş bir şiir olmuş. Kaleminize sağlık.
Ahmet Coşkun 1
Ahmet Coşkun 1, @ahmetcoskun1
18.2.2026 18:22:38
5 puan verdi
Bu kadar iltifat
her halde he der
yüreğine sağlık
hoştu
kutlarım...
Gülüm Çamlısoy
Gülüm Çamlısoy, @gulum-camlisoy
18.2.2026 18:10:39
eşsiz
çok yaşayın siz

ne güzel sıcacık bir esinti tüm soğuğu kıran

elbette hayırlı Ramazanlar diliyorum akabinde



içten selam sevgilerimle kocaman yüreğinize
Etkili Yorum
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
18.2.2026 15:25:40
5 puan verdi
Şiir İçin Öz Bir Yorum
"Bu şiir, sadece bir soru değil; bir dostun diğerine tuttuğu en berrak ayna. 'Sen nesin?' diye sorarken aslında karşındakinde bulduğun o samimiyeti, bazen bir ışığı, bazen de dert ortağı bir çayı aramışsın. Sevgiye, gönül rehberine dahil edilmeye 'evet' demek; insanlığın en güzel durağına varmaktır. Şairliğinden öte, insanlığını konuşturan o güzel yüreğine sağlık."
Etkili Yorum
Güneşin Kızı Zehra
Güneşin Kızı Zehra, @gunesinkizi1
18.2.2026 15:06:45
5 puan verdi

Değerli hocam, yüreğinize sağlık.
Doğrudan söylüyorum: bu şiir bir hayranlık ve merak fırtınası. “Sen nesin?” sorusu, hem şaşkınlık hem de hayranlıkla dolu bir bakış açısını yansıtıyor. Şair, tekrar ve ritimle duyguyu yoğunlaştırıyor, okuru sorgulamanın içine çekiyor.

“sen pırıl pırıl parlayan ışık mısın? yanına konmuş çay mısın? hadi söyle, nesin sen?”
Bu dizeler, hem samimi hem şiirsel bir yakınlık kuruyor; okurla doğrudan bir bağ yaratıyor.

Tebrikler güzel bir eser okudum gönlünüze ve emeğinize sağlık saygılarımla hocam.Güzel günler dilerim 🍀🥀
k.doğanay
k.doğanay, @k-doganay
18.2.2026 14:41:01
5 puan verdi
Anlamlı ve yerinde bir şiir okuduk.
Yazan şairin ellerine sağlık.
Sizi gönülden kutluyorum
Ve Teşekkürlerimi sunuyorum.





Etkili Yorum
Nafiz Karak
Nafiz Karak, @nafizkarak
18.2.2026 11:37:04
5 puan verdi
Bu şiir
“absürt methiye ile başlayan, giderek samimileşen ve en sonunda kalbinin kapısını çalan”
bir aşk ilanı gibi duruyor.Bence çok güzel yazılmış. Hem gülümsetiyor, hem içini ısıtıyor, hem de “acaba gerçekten ‘evet’ der mi?” diye düşündürüyor.

Tebrikler
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
18.2.2026 11:32:25
5 puan verdi
Merhaba değerli dost, değerli kalem
Güzel eser, okuduk ve kutladık yürekten
Gönlüne, ömrüne bereket
Sonsuzluğun sahibine emanet olasın, sağlıcakla kalasın
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL