Seninle konuşmak istiyorum. fakat önce buraya, benim yanıma gel! bu boş yer, benimkini sağlamlaştıracak olan sahibini bekliyor. helena (faust)
CENGİZ AKSU
CENGİZ AKSU

BAL, HURMA

Yorum

BAL, HURMA

( 2 kişi )

1

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

71

Okunma

BAL, HURMA

Tarihler yazmış da nice olaylar
Dünden kalan ne kalmış hani ne var
Ölümler olmuş da insanlar duvar
Bana lazım değil hanlar ve saray
Yaşam varsa bile bana ne uzay

Dünya denen bu han sonu ahiret
Geliyor ölüm geliyor kıyamet
Her zorluğun sonu mutlak selamet
Doldur içini doldur sen merhamet
Ne kadar çok vermiş bak Rabbim nimet


Kaşını hiç çatma yalana yatma
Doğrudan şaşıp yalana gel batma
Olursun yanıp sonunda bak sıtma
Boş yerleri boşdan yere ısıtma
Kalemi kırma bilgiyi gel yorma
Barış dediğin hem bal dır hem hurma

Cengiz AKSU

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Bal, hurma Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bal, hurma şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BAL, HURMA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
11.2.2026 20:44:20
5 puan verdi
Bu şiir, dünyadaki geçici değerler yerine ruhun gerçek gıdasına, yani bilgeliğe, merhamete ve doğruya yönelmeyi öğütlüyor. “Bal” ve “hurma” metaforlarıyla hakiki huzur ve tatlılığı simgeliyor.

“Barış dediğin hem bal dır hem hurma”

Yüreğinize sağlık, harika dizelerdi. Nice güzel eserlerde buluşmak dileğiyle, saygı ve selamlarımla, esen kalın.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL