Haksızlık sadece bir tarafta olsa davalar uzun sürmezdi. la rochefoucauld
yazar ahmet huy
yazar ahmet huy

SEVMEK İÇİN SÖYLER

Yorum

SEVMEK İÇİN SÖYLER

( 1 kişi )

0

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

162

Okunma

SEVMEK İÇİN SÖYLER

Ekmek suya muhtaç, toprak da dala,
Arı konar mıydı çiçeksiz bala?
Yolcu neden çıksın sonu yok yola,
Aşk olmasa sevmek ne için söyler?

​Güneş doğmasa da ışık biter mi?
Ateş yanmasa hiç duman tüter mi?
Kuşlar bu dünyada boşta öter mi?
Aşk olmasa sevmek ne için söyler?

​Uykusuz gecenin sabahı niye?
Bakışlar bakışa değil hediye.
Kim canını verir "al senin" diye,
Aşk olmasa sevmek ne için söyler?

​Bulutlar yükünü dökmezdi yere,
Akmasa olur mu yatağında dere?
Kilit vurulur mu bunca kedere?
Aşk olmasa sevmek ne için söyler?

​Kurumuş ağacın meyvesi olur mu?
Arayan yolunu çölde bulur mu?
Zaman durur ise nefes kalır mı?
Aşk olmasa sevmek ne için söyler?

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Sevmek için söyler Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sevmek için söyler şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SEVMEK İÇİN SÖYLER şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL