Bir iyiliği yapan değil, iyiliği gören hatırlamalıdır. cicero
Talat Özgen
Talat Özgen

Yüreğimin Sızısı...

Yorum

Yüreğimin Sızısı...

( 2 kişi )

1

Yorum

7

Beğeni

5,0

Puan

159

Okunma

Yüreğimin Sızısı...


Kimse anlamazsa da anlamasın seni beni
Sen seni ben beni kendimizi bildikten sonra
Bu bize yeter de artar da bu anlamsız cihanda
Gerisini boş ver sen boş ver yüreğimin sızısı,

Fark etmiyor ki olmuş ha çok yakının ha çok uzağın
Hepsi aynı tencerenin birer kopyası
Sen ve ben kimin umrundayız ki kimin
Var iken kendi alemlerinin bir tek dünyası,

Can sandıklarımızın çoğu birer ucube
Yaratık dememiz belki de çok daha doğru olur
İnsanoğlu kendini çoktan kaybetmiş bir zavallı
Bilmez mi ki hiç eli boş dönmek nedir,

Sevme beni sevmeyin bizi biz bize kâfiyiz
Olmazsa olmasın bu sizin hiç kitabınızda hesabınızda
Kim ne bilir ki kim neler kaybedecek
Hiç bir şey götürmeden gitmiyor muyuz ki eninde sonunda,

Benim adım yürek sızısı her halükarda galiba
Bıraktım artık gün günü kovalayıp dursun
Zaten olan olmuyor mu ki senden benden bağımsız
Zamana kurbanı olmak bu olsa gerek şu yalan devranın çarkında...

Berlin, 24.01.2026

Talat Özgen

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Yüreğimin sızısı... Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yüreğimin sızısı... şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yüreğimin Sızısı... şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
30.1.2026 11:15:52
5 puan verdi
Dünyaya ve insan kalabalığına karşı iki kişinin kendi iç hakikatine sığınışını anlatan sert ve yalın bir iç döküş. Yabancılaşma, hayal kırıklığı ve kabulleniş iç içe geçerken, şiir insanın kendi yarasıyla barışma çabasını hissettiriyor.

“Kalabalıklar dağıldığında geriye kalan tek ses, kalbin kendi yankısıdır; o yankıda ne sen eksiksin ne ben, yalnızca zamanın içinden süzülen bir sızı var.”

Yüreğinize sağlık, harika dizelerdi. Nice güzel eserlerde buluşmak dileğiyle, saygı ve selamlarımla, esen kalın.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL