Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Aşık TURHAL
Aşık TURHAL

Salkım-ı Aşk

Yorum

Salkım-ı Aşk

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

46

Okunma

Salkım-ı Aşk

Salkım-ı Aşk



Gözümde tüllenir bir bağ, kim cennetten nişan olmuş,
Sevgilim mor kırmızı üzümünü yerim, rûha can olmuş.

Lâ’linden süzülür bir öz, şaraptan daha lezzetlü,
Hoş-âmedî salkımları, ehl-i dile armağan olmuş.

O nâz ile uzanan el, cânana uzanmış bir daldır,
Her dânesi dertli kalbe, bir dîn ü bir îmân olmuş.

Ne gam, ne keder kalır, yutulsa o tanelerden, bir an,
Zira o üzümde gizli, bin yıllık bir dermân olmuş.

Yârin bî-misâl hüsnü, cihâna yayılır âheste,
O salkım her bakışta, âleme bir ferman olmuş.

Sanma ki sadece gıdâdır, bu bir sır, bu bir aşk hâli,
Aşık TURHAL’ın dilinde, en büyük bir bürhân olmuş.

İçerim şerbetini, yutarım o mor kırmızıyı her dem,
Bu fâni ömürde yâr, bize pür-neş’e dîvân olmuş.

Hüseyin TURHAL

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Salkım-ı aşk Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Salkım-ı aşk şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Salkım-ı Aşk şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL