Bencil kimse devamlı kendi çıkarını düşündüğü için başkalarını düşünmeye ayıracak vakti yoktur.
ordu16
ordu16
@ordu16

DÜNYA İŞİ

21 Mart 2025 Cuma
Yorum
Şiirgram

DÜNYA İŞİ

( 1 kişi )

1

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

43

Okunma

DÜNYA İŞİ

Bıktım dünya işlerinden
Uğraş didin hiç bitmiyor
Kurtulsamda dişlerinden
Kaçmaya gücüm yetmiyor

Geldim gidiyorum, halâ
Çatıyorum sağa sola
Ömür sattım para pula
Dünya beş kuruş etmiyor.

Öyleyse bu uğraş niçin?
Mahkumumuyum bir hiç’in ?
Geçin be kardeşim geçin!
Bu devran böyle gitmiyor.

Giden gençliğe mi yansam?
Biten dinçliğe mi yansam?
Su değil ki; içip kansam
Zaman bir şey üretmiyor.

Neden, yorgun bu bedeni
-Vardır elbet bir nedeni
Diye sürükleyen beni
Rabbım baştan yaratmıyor?
MVG 19.02.2025

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Dünya işi Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Dünya işi şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DÜNYA İŞİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Hatice Güzen
Hatice Güzen , @haticeguzen
21.3.2025 18:55:03
5 puan verdi
Ama siz muhteşemsiniz!
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.