Gene de bir iştir beklemek. bekleyecek bir şeyi olmamaktır korkunç olan.-- cesare pavese
Hüma Efkan
Hüma Efkan
@humaefkan

ETKİLİ YORUM

19 Mart 2025 Çarşamba
Yorum
Şiirgram

ETKİLİ YORUM

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

59

Okunma

ETKİLİ YORUM

ETKİLİ YORUM

ETKİLİ YORUM

Edebiyata gönül vermiş siz saygıdeger dostlarımdan rica bile değil, "İSTİRHAM" ediyorum!

Hiç kimse, bir başkasının yazdığı yazı veya şiiri beğenmek zorunda değil. Ki beni de bir birey olarak beğenmek ve taktir etmek zorunda değilsiniz! Keza ben da bir başkasını beğenmek veya takdir etmek zorunda değilim.

Ne var ki, 80’li yıllara kadar, merhum Cemal Safi ve Cemal Süreya gibi değerli şairler ile Ankara’da İstanbul’da biraraya gelir, edebiyatın şiirin gercekligine dair sohbetlere katılırdık.

Hadi günumuzde bu tarz aktiviteler yoktur. Hadi bunun için zaman, zemin ve maddi imkanlar kısıtlıdır diyelim. Madem ki Edebiyatdefteri gibi sanal bir ortam sunulmustur bizlere, o zaman paylaşılan siirleri ya "TAHLİL" yapın ve şiirin içeriğine, ne anlatmak istediğine dair fikir beyan edin, veya hiç bir sekilde; şiir paylaşan şair arkadasımızın eserine, alay edercesine, "ETKİLİ YORUM" yapmayın! Çünkü birçok arkadaşımız var şiirin türü ve ya tarzı ne olur ise olsun, kolayını bulmuş; "ETKİLİ YORUM" butonuna tıklayıp; "Güzeldi eser, her zaman ki tat ve deminde
Okuduk, kutladık ve alkışladık yürekten, yalansız ve riyasız
Gönlüne, ömrüne bereket
Şiirle kal, sevgiyle kal, sağlıkla, sağlıcakla" diye anlamsızca şeyleri, alakasız şiirler altında paylaşıyorlar.

Bu durum edebiyat adına, şiir adına şairlere yapılan bir haksızlıktır ve birçok insan bunun farkında değildir!

Saygılar...

Efkan ÖTGÜN

Paylaş
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Etkili yorum Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Etkili yorum şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ETKİLİ YORUM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.