Mezardakilerin pişman oldukları şeyler için, dünyadakiler birbirini kırıp geçiriyorlar. imam gazali
Talat Özgen
Talat Özgen

Sen Rahat Ben Rahat...

Yorum

Sen Rahat Ben Rahat...

( 1 kişi )

1

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

153

Okunma

Sen Rahat Ben Rahat...

Sen Rahat Ben Rahat...


Ey dünya
Teşekkür ederim sana
Benim gibi bir adamı çektin üzerinde
Çoğu gitti azı kaldı
Dayan biraz daha yalanıma,
Gerçekler alacaklar
Beni kollarına
Ve
Nihayetinde
Sen rahat ben rahat,

Gidiyorum
Bir baltaya dahi
Bir sap olamadan
Sevinecekler de çok var sanırım,
Belki de hiç haksız değiller
Doğrular hep yanlışlarla
Kavga ederler,
Kim doğru
Kim yanlış
Ne gerek
Var söylemeye
Ve
Nihayetinde
Sen rahat ben rahat,

Gide gide bitmeyen yollar
Olmuş kaderimizde
Çıkmaz sokaklar,
Susuz kalan
Umutlar
Çölleri andırırlar,
Artık
Biz bize
Yetmeye meçburuz
Asılmış kara kara
Bulutlara
Bekler iken rüzgarları,
Ve
Nihayetinde
Sen rahat ben rahat,


Hayat
Üç günlük ömür zaman kıskacında
Başımızı derde sokacak kadar
Çok
Úzecek kadar
Uzun
Sevecek kadar
Az
Gülme halimize
Sonsuzluğa atılan bir ruhuz
Ve
Nihayetinde
Sen rahat ben rahat...

Berlin, 24.02.2p25

Talat Özgen

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Sen rahat ben rahat... Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sen rahat ben rahat... şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sen Rahat Ben Rahat... şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Esrakilic1982
Esrakilic1982, @esrakilic1982
1.3.2025 23:21:52
"Şiiriniz, hayatın geçici ve bazen yorucu doğasına dair derin bir içsel sorgulama taşıyor. 'Nihayetinde sen rahat ben rahat' diyerek, bir yandan yaşadığımız zorlukları kabul ederken, diğer yandan tüm bu karmaşada bir huzur arayışını dile getiriyorsunuz. 'Doğrular hep yanlışlarla kavga eder' dizesi, insanların içinde bulunduğu çatışmayı ve dünyadaki dengeyi çok güzel bir şekilde özetliyor. 'Hayat üç günlük ömür kıskacında' ifadesi ise zamanın hızla geçip gitmesini, bunun içinde kaybolan umutları ve hataları anlatıyor. 'Biz bize yetmeye mecburuz' diyerek, yalnızlık ve dayanışma arasında bir denge kuruyorsunuz. Kaleminize sağlık, şiiriniz bize hayatın geçiciliğini ve içsel huzuru aramanın ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor."
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL