Gerçeği her zaman savun, anlayan olmasa bile vicdanına karşı hesap vermekten kurtulursun. (herbert george wells)
bekirce
bekirce
@bekirce

ANA SEVDA YÂR SEVDA

29 Ocak 2025 Çarşamba
Yorum
Şiirgram

ANA SEVDA YÂR SEVDA

( 1 kişi )

1

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

87

Okunma

ANA SEVDA YÂR SEVDA

ANA SEVDA YÂR SEVDA
Bekir YALÇINKAYA

Sevdanın muhabbeti edebiyle sararsa
Sevdalı gönüllere ne kolaydır, zor değil
Her kim Âşk hülyasıyla sevgiliyi ararsa
Ta yürekten severse ateş değil kor değil

Ebediyse bu Sevda mutluluktur kenedi
Kalblerde mühürlüdür mutluluğun senedi
Âşkın büyüklüğünü ne âşıklar denedi
Sevdanın rengi aldır kara değil mor değil

Yeter ki ham yüreğe Sevda düşmeye görsün
Küllenmez Ateşini bir bir eşmeye görsün
İçinde dağ dağ olan yolu aşmaya görsün
Yollar bir anlık olur yürü olur dur değil

Her insen yaşlansa da âşkda ihtiyarlık yok
20 yaşın Sevdası kadar bahtiyarlık yok
Ömürlükse ahdıyla başka ahdıyârlık yok
Al eline silâhı 12’den vur değil

İstediğimiz Dünya ‘Bir Ana Bir Yâr’dadır
Tek hayat çift mevsimde yeşeren bahardadır
İlim irfan kaynağı Analık damardadır
Yüzü Nurdur Özü Nur, kim demişki Nur değil
ÇELTEK; 1 Nisan 20023

Paylaş
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Ana sevda yâr sevda Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ana sevda yâr sevda şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ANA SEVDA YÂR SEVDA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Hilmi YAZGI
Hilmi YAZGI, @hilmiyazgi
29.1.2025 21:52:01
Merhaba şair dost;

Şiiriniz oldukça anlamlı ve güzel mısralarla bezenmiş.
Klavye hâtaları, ister istemez kaçınılmaz olabiliyor, bende de bazen şiir yorumlarken telefon üzerinden, harf kaymaları ve telefonun kafasına göre sözcük seçmesi ile yanlışlıklar olabiliyor.

"Her insen yaşlansa" burada "insan" yazmak istediğinize ve şiirin tarihini 2023 yazmak istediğinize, eminim. Bazı yerlerde büyük harfler kullanmanızı, vurguyu güçlendirmek için yaptığınızı da düşündüm bir an.

Bir de;
Şiirlerde 20 yaş ve 12'den vurmak, rakamlarla yerine. harflerle yazılsa, daha güzel olur düşüncesindeyim.

Okuduğum şiiriniz,
anlam ve işlenişi ile çok güzeldi.
Kaleminiz daim olsun
Sağlık ve esenlikler diliyorum...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.