Mütavazi olmalıyız. çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- carnegie
AZERZ
AZERZ
@azerz

Sevda aşkına

8 Eylül 2024 Pazar
Yorum
Şiirgram

Sevda aşkına

( 5 kişi )

2

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

428

Okunma

Sevda aşkına

Kalk gidelim sevdiğim garip bağında
Seyranımız görünür huzur dağında
Kadifedir ezgisi gülü açarken
Oynayalım durmadan gönül çağında.

Naz anıdır her anı kalbi tavafta
İki arada kaldı şimdi arafta
Nara attı kendini güle yanarken
Al ağacında diken sevda sarrafta.

Bülbül öter gül’üne bela başına
Büyüyecek ölümsüz ölüm yaşına
Sevgiyi unutanlar nefis yürürken
Belalar yağmurunda sevda aşkına.

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

Sevda aşkına Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sevda aşkına şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sevda aşkına şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
nejat hoca
nejat hoca, @nejathoca
8.9.2024 20:21:06
5 puan verdi
Kalk gidelim sevdiğim garip bağında
Seyranımız görünür huzur dağında
Kadifedir ezgisi gülü açarken
Oynayalım durmadan gönül çağında.

Naz anıdır her anı kalbi tavafta
İki arada kaldı şimdi arafta
Nara attı kendini güle yanarken
Al ağacında diken sevda sarrafta.

Bu dizeler, Türk edebiyatının zengin geleneğinden bir parça gibi görünüyor. Şiir, doğanın güzelliklerini ve aşkın karmaşık duygularını betimleyen güçlü bir dil kullanıyor. Şair, sevgilisine doğada birlikte vakit geçirme davetinde bulunuyor ve bu sırada aşkın hem tatlı hem de acı yanlarını dile getiriyor. Bu tür şiirler, Türk şiirinin duygusal derinliğini ve dilin estetik gücünü yansıtıyor.Yürek sesiniz hiç susmasın üstadım.
Hayrullah
Hayrullah , @hayrullah1
8.9.2024 17:22:40
5 puan verdi
Yüreğiniz dert görmesin kaleminiz daim olsun hocam sevda yüklü harika bir şiir okudum kaleminizden nice şiirlere inşallah
Sonsuz saygılarımla
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.