İyimser bir insan ışık olmayan yerde ışık görebilir; ama kötümser biri neden hep onu söndürmeye koşar? (michel de saint pierre)

BAKİ ALLAH!

( 19 kişi )

5

Yorum

23

Beğeni

5,0

Puan

450

Okunma

BAKİ ALLAH!

BAKİ ALLAH!

Yeri, göğü yaratan O!
Her şeyleri kuşatır O!
Her bi şeyin sahibi O!
Yaratan o, yaşatan O!

Esirgeyen bağışlayan!
Gafur olan yaratan O!
Kerim olan Aziz Allah!
Yaratan tek bir ilah O!

Fanilikten O sonsuza,
O Ukba ya göçeceğiz!
Mevlamız o yaratana!
İnce hesap vereceğiz!

Sakın gafil olmayasın
İnanasın Mevla’mıza!
Ahir Allah, Aziz Allah!
Batın İlah, baki Allah!

NAZIM TAŞTAN

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (19)

5.0

100% (19)

Baki allah! Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Baki allah! şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BAKİ ALLAH! şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Hayrullah
Hayrullah , @hayrullah1
24.9.2023 16:24:08
5 puan verdi

Tebrikler hocam yüreğiniz dert görmesin kaleminiz daim olsun manevi duygularla yazılmış harika bir şiir okudum kaleminizden nice şiirlere inşallah
Sonsuz saygılarımla
Kızılelmalım
Kızılelmalım, @kizilelmalim
24.9.2023 13:45:02
5 puan verdi
Her zaman ki gibi kendi tarzınızda harika duygularla yazmış olduğunuz gönül sesinizi beğeniyle okudum kaleminiz daim yüreğiniz dert görmesin sağlıcakla kalın gardaşım...
Osman NALBANT
Osman NALBANT, @osmannalbant
24.9.2023 09:56:40
5 puan verdi

*** BAKİ ALLAH! *** şiirini, beğeniyle okudum. Nice güzel şiirlere diyor, Şair Arkadaşımı içtenlikle KUTLUYORUM...
nejat hoca
nejat hoca, @nejathoca
24.9.2023 09:52:42
5 puan verdi
Bu şiiriniz çok etkili. Dilinizdeki yaratıcılık, duygularınızı ifade etme gücünüz ve kurguladığınız manzaralar çok çarpıcı. Bu değerli eseri bizimle paylaştığınız için, kaleminize, yüreğinize sağlık.

Yeri, göğü yaratan O!
Her şeyleri kuşatır O!
Her bi şeyin sahibi O!
Yaratan o, yaşatan O!

Esirgeyen bağışlayan!
Gafur olan yaratan O!
Kerim olan Aziz Allah!
Yaratan tek bir ilah O!

Bu kısa şiir , Allah'ın yüceliğine ve niteliklerine olan bir övgüdür. Allah'ın her şeyi yaratan, kuşatan, sahip olan, esirgeyen ve bağışlayan bir varlık olduğu vurgulanıyor. Ayrıca, Allah'ın gafur (bağışlayıcı) ve kerim (cömert) olduğu belirtiliyor. Bu metin, İslam inancının temel öğretilerine atıfta bulunuyor ve Allah'ın yüce ve merhametli bir varlık olduğunu anlatıyor.
Gönül Pınarı
Gönül Pınarı, @gonul-pinari
24.9.2023 06:19:29
Elhamdülillah... Ellerine emeğine sağlık selamlar.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL